Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
"Ηξεις - αφήξεις" του πρωθυπουργού για τη "ΡΕΝΟ"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

"Απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Ζαν Λικ Ντεάν, τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου της "Ρενό" στο Βέλγιο, ενώ παράλληλα τόνισε πως θυμίζει την περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζονταν οι εργαζόμενοι στον 19ο αιώνα.

"Ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη η απόφαση αυτή και ανακοινώθηκε στην εταιρία, είναι εντελώς απαράδεκτος και ευθυγραμμίζεται περισσότερο με εργατικές συνθήκες που επικρατούσαν τον 19ο αιώνα και όχι στον 20ό ή τον 21ο αιώνα", τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοσταθμό.

Η δήλωση αυτή του Ντεάν έγινε λίγες μόλις ώρες πριν την προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Γάλλου Προέδρου, Ζακ Σιράκ.

Το κλείσιμο του εργοστασίου της "Ρενό" στο Βιλβόρντε του Βελγίου, που απασχολεί 3.100 εργαζόμενους, έχει δημιουργήσει προστριβές στις σχέσεις των Βρυξελλών με το Παρίσι, καθώς το γαλλικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της "Ρενό".

Ωστόσο, σε μια συμφιλιωτική κίνηση, ο Ντεάν τόνισε ότι στις συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, είχε κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου.

"Οι απόψεις που μου διατύπωσε θα ήταν και δικές μου, αν ήμουν στη θέση του. Μου εξήγησε ότι κινδύνευε η αυτονομία της επιχείρησης "Ρενό" και ότι έπρεπε αυτό να το σεβαστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ