Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ατσίδες" στο μπλουζ και στο σουίνγκ

H θεότρελη κωμωδία "Οι ατσίδες με τα μπλε" είναι η ταινία που ξεχωρίζει στο σημερινό αδιάφορο κινηματογραφικό τοπίο. Μια ταινία γεμάτη μουσική, ιδιαίτερα σόουλ και μπλουζ, σκηνοθετημένη από τον Τζον Λάντις.Ο Τζέικ και ο αδελφός του Ελγουντ φτιάχνουν μια ορχήστρα και αρχίζουν τις περιοδείες. Σκοπός τους είναι να μαζέψουν χρήματα για να σώσουν ένα ορφανοτροφείο. Ο δρόμος για τις συναυλίες τους δεν είναι ανθόσπαρτος, αφού το γκρουπ καταδιώκεται από την αστυνομία και από αντίπαλες ορχήστρες. Πρωταγωνιστεί ο πρόωρα χαμένος Τζον Μπελούσι και οι Νταν Αϊκρόιντ και Κάρι Φίσερ. Σε ρόλους γκεστ σταρ, εμφανίζονται μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως οι Αρίθα Φράνκλιν, Ρέι Τσαρλς, Τζέιμς Μπράουν, Καμπ Καλαγουέι και Τζον Λι Χούκερ (ΣΤΑΡ 22.30).

Στην προπολεμική ναζιστική Γερμανία και σε μια παρέα νεαρών, αναφέρεται η αμερικανική ταινία του Τόμας Κάρτερ "Τα παιδιά του σουίνγκ". Τα μέλη μιας παρέας, που λατρεύει την τζαζ και το σουίνγκ, αναγκάζονται να μπουν στη χιτλερική νεολαία και εκεί αρχίζει η δοκιμασία των σχέσεών της. Τα παιδιά της μουσικής και του χορού έχουν ν' αντιμετωπίσουν τη ναζιστική απάνθρωπη ιδεολογία. Ενδιαφέρον θέμα, που όμως δεν προσεγγίζεται σε βάθος. Παίζουν οι Ρόμπερτ Σον Λέναρντ, Κρίστιαν Μπέιλ, Κένεθ Μπράνα, Φρανκ Γουόλι και Μπάρμπαρα Χέρσεϊ (MEGA 23.00).

Ο Πέτρο Αλμοδοβάρ βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της ισπανικής ταινίας του Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια "Accion mutante".Μια αλληγορική ταινία φαντασίας, η ιστορία της οποίας εκτυλίσσεται στη Μαδρίτη του 2012. Μια ομάδα αναπήρων απάγει την κόρη ενός δισεκατομμυριούχου και πηγαίνουν σ' έναν άλλο πλανήτη. Εκεί όμως θα συναντήσουν μια τρελή κατάσταση και ένα περιβάλλον με πολλά προβλήματα. Παίζουν οι Αντόνιο Ρεχίνες, Φρεντερίκ Φεντέρ και Φερνάντο Γιλέν (ΕΤ - 2 23.30).

Μια αληθινή ιστορία, που συνέβη στην Παραγουάη το 1976, αφηγείται η ταινία του Σέρτζιο Τολέντο "Χωρίς συμμάχους".Ο Αντονι Χόπκινς ερμηνεύει το ρόλο ενός γιατρού που παρέχει στους φτωχούς δωρεάν φροντίδα. Συγχρόνως στηλιτεύει το καθεστώς της Παραγουάης. Ο γιατρός ξεκινά έναν άνισο αγώνα, χωρίς συμμάχους, όταν ανακαλύπτει ότι δολοφόνησαν το γιο του, για να τρομοκρατήσουν τον ίδιο. Παίζουν, επίσης, οι Νόρμα Αλεάντρο και Ρούμπερν Μπλέιντς (ΕΤ - 3 01.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ