Κυριακή 20 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ενθαρρύνει αντιλαϊκά μέτρα

Απλόχερη υποστήριξη στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων παρέχει η ηγεσία της ΝΔ στην κυβέρνηση Σημίτη, η οποία προανήγγειλε επίσημα αυτές τις μέρες την παράταση της λιτότητας και το 1998.

Μετά από σύσκεψη που έγινε προχτές στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή, η ηγεσία της ΝΔ ενθάρρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση νεοφιλελεύθερων επιλογών, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τη γνωστή μέθοδο του "λαϊκισμού των διαπιστώσεων" επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη.

Η ηγεσία της ΝΔ, όπως αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου της, ασκεί πιέσεις και "προκαλεί" την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες στις εξής κατευθύνσεις: Μείωση των δημόσιων (διάβαζε κοινωνικών) δαπανών, παραπέρα απελευθέρωση των αγορών, γενναίες αποκρατικοποιήσεις κ. α. Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις "αντί να φλυαρεί".

Από την άλλη δε λείπουν οι δημαγωγικές διαπιστώσεις του τύπου "η ανεργία καλπάζει", "ο αγροτικός τομέας μαραζώνει", οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για να πείσουν ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται σε ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. "Η οικονομία έχει ανάγκη από διαρθρωτικές αλλαγές", αναφέρεται χαρακτηριστικά, εννοώντας προφανώς την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων επιλογών, όπως οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Οι εργαζόμενοι βέβαια βλέπουν ότι η ΝΔ, με οποιαδήποτε ηγεσία, παραμένει σταθερά ένα πιστός στυλοβάτης του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ