Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένει αδιάλλακτα η ΠΕΣΙΝΕ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι, καθώς η πολυεθνική δεν κάνει πίσω από το πρόγραμμα ομαδικών απολύσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την πώληση του οικισμού

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αδιάλλαχτη απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων εξακολουθεί να παραμένει η διοίκηση της πολυεθνικής ΠΕΣΙΝΕ, με στόχο την επιβολή του προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" (απολύσεις 300 εργαζομένων), την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την πώληση του οικισμού και το χτύπημα του Σωματείου.

Ετσι, μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, το Σωματείο, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία και παράλληλα οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις προτάσεις της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μέλη της διοίκησης του Σωματείου είχαν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την Τετάρτη θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Ενα θέμα που "καίει" στην κυριολεξία τους εργαζόμενους είναι η εμμονή της πολυεθνικής να πουλήσει τον οικισμό (για να μειώσει το κόστος είναι το επιχείρημά της) και για αυτό - όπως λέει - έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη, εμφανιζόμενη σίγουρη ότι ως το τέλος του χρόνου, το ζήτημα του οικισμού θα έχει λυθεί! Αυτό ανησυχεί τους εργαζόμενους και το Σωματείο που μόλις πρόσφατα είχε πάρει τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Εργασίας, ότι η κυβέρνηση δε θα δεχτεί αλλαγή της σύμβασης και αλλαγή της σημερινής κατάστασης του οικισμού των Ασπρων Σπιτιών.

Για το θέμα αυτό κατέθεσαν σήμερα σχετική Ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει με ποιους κυβερνητικούς παράγοντες βρίσκεται σε συζήτηση η "Αλουμίνιον της Ελλάδας" και εάν προτίθεται να προβεί σε αλλαγή του σημερινού καθεστώτος του οικισμού. Στο μεταξύ, την ΠΕΣΙΝΕ επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,ο οποίος και θα μιλήσει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ