Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αρχή από το Μόναχο

Σήμερα η κλήρωση όλων των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Ιδια γεύση στην Ευρωλίγκα. Αναβαθμισμένο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Η... αυλαία της περιόδου '97 - '98 στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανοίγει σήμερα στο Μόναχο. Στην έδρα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας (ΦΙΜΠΑ) στρέφεται το ενδιαφέρον, αφού θα γίνει η κλήρωση των πέντε ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Ευρωλίγκα ανδρών και γυναικών, Ευρωκύπελλο, Κόρατς ανδρών και Λιλιάνα Ρονκέτι στις γυναίκες) με τη συμμετοχή δεκατριών ελληνικών ομάδων.

Σχεδόν ίδια παραμένει η Ευρωλίγκα, την κορυφή της οποίας κατέκτησε πέρυσι ο Ολυμπιακός. Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο (όλες) μεταφέροντας τη βαθμολογία τους. Ακολουθούν δύο γύροι νοκ άουτ με το σύστημα "best of three", ώστε ν' αναδειχτεί η τετράδα που θα παλέψει για το τρόπαιο.

Τη θέση του Βελγίου πήρε η Πορτογαλία, ενώ Τουρκία και Ισραήλ αύξησαν τους εκπροσώπους από δύο σε τρεις. Στην κληρωτίδα θα μπουν σήμερα 24 ομάδες με τις 16 να 'χουν συμμετοχή και την περασμένη χρονιά. Εκτός του Ολυμπιακού την Ελλάδα θ' αντιπροσωπεύσει η ΑΕΚ ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια και ο ΠΑΟΚ μετά από 2ετές "διάλειμμα".

Σαφώς αναβαθμισμένο συγκριτικά με την περίοδο '96 - '97 είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μεταξύ των 48 ομάδων βρίσκονται σημαντικά ονόματα του αθλήματος, όπως ο Παναθηναϊκός, η Καντού, η Στεφανέλ, η Μπανταλόνα, η Βιλερμπάν και άλλες. Οι τρυφιλλοφόροι καθώς και ο Απόλλωνας Πάτρας Θα πάρουν μέρος σ' έναν από τους 8 ομίλους των 6 ομάδων που θα σχηματιστούν. Η πρώτη τετράδα κάθε γκρουπ συνεχίζει. Από αλλεπάλληλα παιχνίδια νοκ άουτ θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

Θεωρητικά στο Κύπελλο Κόρατς δύνανται να λάβουν μέρος 200 ομάδες, αφού κάθε χώρα στέλνει 4 εκπροσώπους, όμως στην κληρωτίδα θα μπουν περίπου 120. Οι 32 θα μπουν χωρίς αγώνα σε όμιλο και οι υπόλοιπες θα παλέψουν σε 2 ή 3 (ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων) προκριματικούς. Ετσι θα συμπληρωθούν οι 16 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Το ζευγάρι που θα πρωτεύσει σε κάθε γκρουπ προκρίνεται και μέσω των νοκ άουτ συναντήσεων θα βγουν οι ομάδες που σε διπλό τελικό θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Ο κάτοχος του τροπαίου Αρης θα συνοδεύεται από Περιστέρι, Σπόρτιγκ και τον "ρούκι" Παπάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ