Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ελευθέρας" ΙΑΑΦ σε Τσίτουρα

Την άποψή του ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα επιτρέψει τη συμμετοχή του Σταύρου Τσίτουρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξέφρασε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας της ΙΑΑΦ Ιστβάν Γκιουλάι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας πρωταθλητής στο επί κοντώ είχε τιμωρηθεί για χρήση αναβολικών το Μάη του 1994 από την ΙΑΑΦ με 4 χρόνια αποκλεισμό, αλλά μετέπειτα κέρδισε τη μείωση της ποινής στο ΑΣΕΑΔ σε δυο χρόνια.

Ο Ιστβάν Γκιουλάι αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιθίοπα παγκόσμιου πρωταθλητή στις μεγάλες αποστάσεις Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, απειλώντας τον με βαριά τιμωρία εάν δε μετάσχει στο "Αθήνα '97".

Ως γνωστό ο Γκεμπρεσελασιέ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αφού ο τάπητας του Ολυμπιακού Σταδίου είναι σκληρός.

"Αν είναι τραυματίας και δε μετέχει το σεβόμαστε. Δεν είναι δικαιολογημένο όμως να ισχυρίζεται ότι ο ελαστικός τάπητας είναι σκληρός από τη στιγμή που έχει εγκριθεί από την ΙΑΑΦ. Αν δε λάβει μέρος στους αγώνες θα αποκλειστεί για δυο μήνες από κάθε διοργάνωση και δε θα λάβει μέρος στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες" επισήμανε ο Γκιουλάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ