Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Πάση θυσία μέσα στο καλοκαίρι

Ακόμα και με Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις σκέφτεται να "περάσει" τις μεταρρυθμίσεις το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Αποφασισμένη να περάσει πάση θυσία τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα μέσα στο καλοκαίρι εμφανίζεται η κυβέρνηση, που βλέποντας ότι ο αντίπαλος χρόνος είναι ισχυρότερος από τη θέλησή της, να περάσει στα Θερινά Τμήματα της Βουλής - για να αποφύγει τις αντιδράσεις - όλα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, αναζητεί νομικές φόρμουλες ώστε να ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη η διαβόητη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθηθούν οι αλλαγές στο λύκειο ακόμα και με Προεδρικά Διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις, όπως προέκυψε από δηλώσεις χτες του υφυπουργού Παιδείας Γ. Ανθόπουλου.

Ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Παιδείας επιμένει από το Σεπτέμβρη κιόλας να μπουν οι βάσεις για τη μεταρρύθμιση στο λύκειο είναι αξιοζήλευτος. Παρουσιάζει ως πανάκεια την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, τη στιγμή που σοβαρότατα θέματα όπως τα κενά σε εκπαιδευτικούς, η έλλειψη κτιρίων και υλικοτεχνικής υποδομής για τα σχολεία έφτασαν πια να χρονίζουν, ενώ κανένα μέτρο δε λαμβάνεται για τη διαρροή μαθητών ακόμα και από την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Παράλληλα μέχρι τώρα το υπουργείο Παιδείας έχει φροντίσει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το ακριβές περιεχόμενο της εκπαιδευτικής του μεταρρύθμισης και η ενημέρωση για όλα αυτά τα μέτρα περιορίζεται σε διακηρύξεις και διαρροές στον Τύπο.

Αυτή η πραγματικότητα δε φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση καθώς από χτες άρχισε το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων με τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ. Θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ, για το "Ανοιχτό Πανεπιστήμιο", τους ΕΛΚΥΣ, θέματα ειδικής αγωγής και φυσικά το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και το "Εθνικό Απολυτήριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ