Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Επεισόδια στην τελετή ορκωμοσίας του Μιλόσεβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Τελικά δεν έλειψαν τα επεισόδια στην τελετή ορκωμοσίας του Σέρβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Την ώρα που ο Σέρβος ηγέτης ορκιζόταν "να αγωνιστεί με συνείδηση και υπευθυνότητα για την εγγύηση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας", εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο του Βελιγραδίου. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν αργότερα στην προεδρική "Μερσεντές", πετώντας... παλιά παπούτσια, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε κυνηγητό με τους αστυνομικούς στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας. Από τα επεισόδια ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο ατόμων και ο τραυματισμός ενός.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από ανεξάρτητη φοιτητική ένωση που ζήτησε από τους συμμετέχοντες στις χτεσινές κινητοποιήσεις να πετάξουν στον Πρόεδρο συμβολικά τα παλιά τους υποδήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πάνω από 200.000 νέους Σέρβους που έφυγαν στο εξωτερικό ή χάθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία.

Νωρίτερα, ο Μιλόσεβιτς είχε παραιτηθεί από την Προεδρία της Σερβίας. Τη θέση αυτή θα καταλάβει ως τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη Σερβία σε 60 ημέρες, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ντράγκαν Τόμιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ