Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (1): Συνεργασία για την προώθηση των τραπεζικών προϊόντων και τη διάθεση στεγαστικών δανείων σύναψε η Κτηματική Τράπεζα με την Εθνική Ασφαλιστική, που ανήκουν αμφότερες στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Κτηματική προχωρά σε μια νέα μορφή προώθησης πωλήσεων και ανοίγει νέες προοπτικές στη διάθεση στεγαστικών δανείων, αφού θα διαθέτει τα τραπεζικά της προϊόντα από το δίκτυο των 100 υποκαταστημάτων και των 190 γραφείων της... Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία και καλύπτει ασφαλιστικά πάνω από 1 εκατομμύριο Ελληνες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 21,3% (συνολικά 5.244 τεμάχια) και του μεριδίου αγοράς της από 5,2% σε 6,4% πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του 1996 η εισαγωγική εταιρία "Σφακιανάκης", που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων στη χώρα μας τα οχήματα της γνωστής ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας "SUZUKI". Το ίδιο διάστημα, ο τζίρος της εταιρίας ανήλθε σε 21 δισ. δρχ. και τα καθαρά κέρδη σε 2,87 δισ. δρχ., ενώ τα προϋπολογισθέντα ποσά για ολόκληρο το 1997 ήταν αντίστοιχα 32,5 δισ. δρχ. και 4,1 δισ. δρχ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (2): Μεταστεγάστηκε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί Αττικής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κατάστημα στεγάζεται τώρα σε νεόδμητο κτίριο επί της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Κορωπί.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Από 29 Ιούλη μέχρι και 1 Αυγούστου θα διαρκέσει η δημόσια εγγραφή της εταιρίας πληροφορικής "SYSWARE" για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Η εταιρία, θυγατρική της "ALTEC", θα εκδώσει 300.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές στην τιμή των 1.900 δρχ. ανά μετοχή. Το σύνολο των μετοχών μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο θα ανέλθει σε 2.300.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πραγματοποιήθηκε χτες στη Σαλαμίνα με πρωτοβουλία του τουριστικού συλλόγου "Salamis Bridge Club" και παρουσία του γγ του ΕΟΤ Ν. Σκουλά ειδική εκδήλωση, κατά την οποία αναπτύχθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Στην εκδήλωση επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση της Σαλαμίνας και θα τονώσουν την εμπορική κίνηση προς όφελος της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ