Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ
Ερευνα για το ατύχημα

Από θαύμα σώθηκε ο Ελληνας πρωταθλητής Γιώργος Χατζής, που προσέκρουσε στα βράχια

Τύχη - βουνό είχε ο Γ. Χατζής. Ο 18χρονος έπαθε ατύχημα κατά τη διάρκεια των αλμάτων στο 51ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι, το οποίο έγινε στη λίμνη Καϊάφα, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες. Χτες βγήκε από το ΚΑΤ, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διαμάχη για το ποιος ευθύνεται. Οι διοργανωτές ή η "κακή ώρα". Ο ΓΓΑ Γ. Σγουρός ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας. Πάντως, αν συνυπολογιστεί πως υπήρξαν άλλα δύο ελαφρά ατυχήματα (η Αυστριακή Κουν στο πρόσωπο και ο Δανός Χίνκινς στα πλευρά), τότε εκτίμηση για βατήρα - "καρμανιόλα" μάλλον δεν είναι εξωπραγματική.

Το Σάββατο ο Χατζής, προσπαθώντας να κάνει μεγάλο άλμα, από κακό υπολογισμό, σύμφωνα με τον ίδιο, βγήκε απ' την τροχιά του. Με ταχύτητα περίπου 100 χλμ. την ώρα έπεσε στη θάλασσα και στη συνέχεια προσέκρουσε στα βράχια. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε μ' ελικόπτερο στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε πως... απλά γλίτωσε με "θλάση μυών στη θωρακοσφυική περιοχή".

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Π. Σιώκης, έριξε ευθύνες στους διοργανωτές: "Ο κανονισμός για τ' άλματα αναφέρει πως η απόσταση του βατήρα από τη στεριά πρέπει να είναι 40 - 70 μ. Στη λίμνη δεν ξεπερνούσε τα 25 μ. ". Στους υπεύθυνους επίσης καταλογίζονται έλλειψη έμπειρων τεχνικών ασφαλείας και έργων διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης. Στελέχη της ομοσπονδίας αρνούνται κάθε ευθύνη. Ο πρόεδρος, Γ. Καμπάνης, αντέταξε πως "αν οι ξένοι παράγοντες είχαν διαπιστώσει ατέλειες θ' απαιτούσαν τροποποιήσεις. Εξέφρασαν όμως την ικανοποίησή τους για το χώρο και την ετοιμότητά μας".

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, τα ελληνικά χρώματα, όπως αναμενόταν, εκπροσώπησε καλύτερα η Αγγελική Ανδριοπούλου. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα άλματα με 37,10 μ. ενώ στα προκριματικά πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 44,30 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ