Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παράταση αγωνίας για Τσίτουρα

Το συνέδριο της ΙΑΑF αποφασίζει για τη συμμετοχή του. Γκάφα της IAAF με την ΠΓΔΜ

Παράταση αγωνίας για τον πρωταθλητή του επί κοντώ Σταύρο Τσιτούρα. Στη χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της η IAAF αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μείωση της ποινής του Ελληνα αθλητή στο συνέδριο που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα. Εκτός σοβαρού απροόπτου, θα μειωθούν οι ποινές για ντόπινγκ από 4 σε 2 χρόνια.

Επικυρώθηκε επίσης η ποινή αποκλεισμού δυο χρόνων στον Χρήστο Τσέκο από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Ακόμη το συμβούλιο ενέκρινε την αίτηση αλλαγής υπηκοότητας της Μιρέλας Μανιάνη - Τζελίλη από Αλβανία σε Ελλάδα.

Στο μεταξύ γκάφα που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων διοργανωτών έκανε η ΙΑΑF με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στις λίστες συμμετοχών που έδωσε οι δύο αθλητές της γειτονικής χώρας αναφέρονταν σαν εκπρόσωποι της Μακεδονίας. Μετά από παρέμβαση έγινε αλλαγή στο όνομα της γειτονικής χώρας σε FYROM, όπως είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία της.

Νέο ρεκόρ συμμετοχών είχαμε στο "Αθήνα '97". Στην Αθήνα θα εκπροσωπηθούν 198 ομοσπονδίες - μέλη, έξι περισσότερες από το προηγούμενο παγκόσμιο στο Γκέτεμποργκ και μία από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ