Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Βάσεις νομιμότητας" κατά αναρχίας

Συνάντηση του ΕΣΡ με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη

Τους στόχους, αλλά και τα προβλήματα οργάνωσης που αντιμετωπίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εξέθεσε στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη αντιπροσωπεία του ΕΣΡ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γιώργο Κασιμάτη. Η αντιπροσωπεία του ΕΣΡ επισκέφτηκε χτες τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας "στήριξη", προκειμένου να μπορέσει να βάλει "κάποιες βάσεις νομιμότητας", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Κασιμάτης στο "άναρχο" ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Το ΕΣΡ, για να προχωρήσει στο έργο του και μάλιστα ενόψει της έκδοσης των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών, ήδη έχει αρχίσει τις επαφές του με τα κόμματα της Βουλής. Στα πλαίσια αυτά, ως γνωστόν, προ ημερών είχε συνάντηση και με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε δηλώσει ότι το Κόμμα θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του ΕΣΡ, για να εξυγιανθεί η "νοσηρή" κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν τη "συμπαράσταση" της κυβέρνησης και όπως είπε ο Γ. Κασιμάτης, ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η "κυβέρνηση θα στηρίξει με όλα τα μέσα το ΕΣΡ, για να εκπληρώσει την αποστολή του". Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η αντιπροσωπεία του ΕΣΡ με τον πρωθυπουργό ήταν και τα οικονομικά, αφού ο προϋπολογισμός προβλέπει ένα πενιχρό ποσό για τις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ αναφέρθηκαν επίσης στην ανεπαρκή στελέχωσή του, επισημαίνοντας ότι άμεσα χρειάζεται η στελέχωσή του, προκειμένου να δημιουργηθεί το τμήμα "διαφάνειας" και να δοθούν οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

Στη χτεσινή συνάντηση τέθηκε και το θέμα των αντιδράσεων που προκάλεσε η τελευταία απόφαση του ΕΣΡ για τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε "φυσιολογικές", διότι - όπως είπε - "θίγονται κάποια συμφέροντα". Ζήτησε μάλιστα από το ΕΣΡ να μην "οπισθοχωρήσει" κάτω από την πίεση των αντιδράσεων και να προχωρήσει στο έργο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ