Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "Ετυμηγορία" του Σιρανό

Μια δυνατή, εξαιρετική αμερικανική ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ, θα παρουσιάσει το STAR στις 00.30. Πρόκειται για την "Ετυμηγορία",με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Πολ Νιούμαν.Το σενάριο έγραψε ο Ντέιβιντ Μάμετ και αφηγείται την απόφαση ενός ηθικού, αλλά αποτυχημένου και αλκοολικού δικηγόρου να σταθεί στα πόδια του, να κόψει το ποτό και να υπερασπιστεί μια υπόθεση, τόσο καλά που να την κερδίσει. Τα "πιστεύω" αυτού του ανθρώπου θεωρούνται παρωχημένα, εκτός εποχής. Η υπόθεση που αναλαμβάνει είναι δύσκολη.

Από το SEVEN X στις 19.00 "Σιρανό Μπερζεράκ" του Μάικλ Γκόρντον.

Συγκλονιστική, ρομαντική ταινία, βασισμένη στο αριστούργημα του Εδμόνδου Ροστάν, αφηγείται την πιο ερωτική, πιο τρυφερή και ανιδιοτελή ιστορία αγάπης. Ενας ανώτερος αξιωματικός, που διακρίνεται για τη μεγάλη του μύτη και την ακόμη μεγαλύτερη, χρυσή καρδιά του, που ξέρει να αφηγείται εκπληκτικές ιστορίες, αξιωματικός γενναίος κι ατρόμητος, είναι βαθιά ερωτευμένος με την εξαδέλφη του, που τον εκτιμά, αλλά δεν τον αγαπά. Ποτέ του δεν τόλμησε να της εξομολογηθεί τον έρωτά του. Αντίθετα, εκείνη του εκμυστηρεύεται το δικό της για κάποιον ασήμαντο λοχαγό. Μάλιστα, τον παρακαλεί, να προστατέψει τον εκλεκτό της καρδιάς της. Στο πεδίον της μάχης, ο νεαρός θα παρακαλέσει τον Μπερζεράκ το πιο οδυνηρό πράγμα. Να γράψει στην αγαπημένη του, αντί για εκείνον ερωτικές επιστολές, διότι εκείνος έχει το χάρισμα του λόγου. Ο Σιρανό δέχεται και έτσι κατορθώνει να μιλήσει για τον έρωτά του, αλλά με την υπογραφή κάποιου άλλου. Πρωταγωνιστεί ο Χοσέ Φερέρ, που κέρδισε γι' αυτή την ερμηνεία Οσκαρ α ανδρικού ρόλου.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.50 "Καταδίωξη χωρίς οίκτο" του Φρανκ Ρόνταμ.

Καλογυρισμένη περιπέτεια καταδίωξης, που όμως, αν δεν έθιγε το ρατσιστικό πρόβλημα των Ινδιάνων, θα περνούσε εντελώς απαρατήρητη. Στη Μοντάνα, σε μια περιοχή που ζουν ακόμα Ινδιάνοι, πρόκειται να γίνει μια μεγάλη τοπική γιορτή, που περιλαμβάνει και μια αναπαράσταση της ιστορικής μάχης μεταξύ των λευκών και των Ινδιάνων. Ομως, μια ομάδα λευκών χούλιγκαν εκμεταλλεύεται την ειρηνική αυτή εκδήλωση, για να εκδικηθούν μια συντροφιά ήρεμων Ινδιάνων. Με τον Κέβιν Ντίλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ