Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά δρώμενα
  • Στην αίθουσα "Κόντογλου" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), παρουσιάζεται (μέχρι σήμερα) έκθεση ψηφιδωτών, γλυπτών και βιτρό της Βασιλικής Μπάρτζη.Τίτλος της "Πειράματα".
  • Εγκαινιάζεται στις 2 Αυγούστου (8μμ), στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου,έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής της Ιριδος Ξυλά - Ξανάλατου.Τίτλος της "Στεριά και θάλασσα".Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η καλλιτέχνης έχει μια πολύ παλιά σχέση αγάπης με τη φύση. Ειδικά με τη θάλασσα, που θα 'λεγε κανείς ότι είναι ο μεγάλος της έρωτας. Από καιρό πειραματίζεται με υλικά και τεχνοτροπίες για να μπορέσει να αιχμαλωτίσει την κάθε στιγμή, την κάθε διάθεση, το κάθε καπρίτσιο της απεραντοσύνης της". Η Ι. Ξυλά - Ξανάλατου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου ειδικεύτηκε στη ζωγραφική και τη μεταξοτυπία. Μέχρι σήμερα παρουσίασε έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση στη Χίο θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου.
  • Στην αίθουσα τέχνης "Τζάμια - Κρύσταλλα" (Σκαλίδη 35, Χανιά), λειτουργεί (30/7 - 17/8) έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής του Γιώργου Κόρδη (φωτό). Παράλληλα με την έκθεση παρουσιάζεται το συλλεκτικό βιβλίο του ζωγράφου με τίτλο "Κυπαρισσάκι μου ψηλό".
  • Εγκαινιάστηκε η θεματική έκθεση 7 νέων Σουηδών καλλιτεχνών, στην αίθουσα τέχνης "FOKA - Forum of Keen Art" (διάρκεια έως 29/8). Θέμα της είναι η "Συνωμοσία",που αναφέρεται στη δολοφονία του πρωθυπουργού Ολαφ Πάλμε,πριν από δέκα χρόνια. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες, γλυπτά, κείμενα, κατασκευές, βίντεο. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάγκνους Μπάρτας (και επιμέλεια της έκθεσης), Αννίκα Ερικσον, Αντρέας Γκέντιν, Πήτερ Χαγκντάλ κ. ά.
  • Εικαστικό δρώμενο χρωμάτων θα παρουσιάσει σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Μυκόνου,η πολιτιστική εταιρία της Μυκόνου "Παραμυθόδραμα το Ελληνικόν",η οποία αποσκοπεί στη διάδοση του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού και άλλων παλιών και νεότερων πολιτιστικών στοιχείων της χώρας μας. Το δρώμενο χρωμάτων επιμελείται η Μαρίνα Πετρή.Θα συμμετάσχουν οι λιλιπούτειοι δημιουργοί της ομάδας, ντυμένοι με δικά τους έργα και δεμένοι με χρωματιστές κορδέλες. Η ίδια εταιρία παρουσιάζει και έκθεση βιβλίου στη Σαντορίνη (15/7-15/8), με επιμέλεια της Νατάσας Θωμάκου.
  • Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη" παρουσιάζει στη Μύκονο η γκαλερί "ΜΟΝΟ ΕΝΑ" (έως 30/8,στο ξενοδοχείο "Πρίνσες οφ Μύκονος". Την οργάνωση έχει η Μαρίνα Πετρή. Παρουσιάζονται έργα των Αγγελου, Ράμου, Παυλίδη κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ