Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΟΜΜΕΧ
Επιχορηγήσεις 50% σε νέους επιχειρηματίες

Την ενίσχυση νέων επιχειρηματιών για τη δημιουργία και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων προβλέπει σχετικό μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βιομηχανίας, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα από τον ΕΟΜΜΕΧ. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών και οι επενδυτικές προτάσεις που υποβάλλονται δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των 50 εκατ. δραχμών.

Αναλυτικότερα, δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα έχουν νέοι επιχειρηματίες, κατά προτεραιότητα μέχρι 45 ετών, οι οποίοι προτίθενται να κάνουν αίτηση έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας ή έχουν κάνει έναρξη την τελευταία τριετία. Ως έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας θεωρείται η ίδρυση νέας επιχείρησης, η εξαγορά επιχείρησης, η διαδοχή ή συμμετοχή σε υφιστάμενη επιχείρηση με πλειοψηφία κεφαλαίου.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχει και ομάδα επιχειρηματιών, τουλάχιστον τριών ετών, οι οποίοι αναλαμβάνουν επιχειρηματική πρωτοβουλία είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με αναπτυξιακούς φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ίδρυση νέας επιχείρησης. Προτεραιότητα για ένταξη έχουν πρότυπα καινοτομικά επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία αφορούν στην παραγωγή νέων προϊόντων ή περιλαμβάνουν σαφή καινοτομία στην οργάνωση της παραγωγής και των δραστηριοτήτων ή ενσωματώνουν υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία. Οι νέοι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να παρακολουθήσουν το Ειδικό Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΕΟΜΜΕΧ για την ίδρυση και την ανάπτυξη μίας νέας επιχείρησης, να συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση και η διοίκηση να ασκείται αποδεδειγμένα από τους ίδιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ