Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Επιστροφή στο παρελθόν

Χωρίς ελληνική ομάδα στον επόμενο γύρο. Αποκλείστηκαν Πανιώνιος και Αρης, που έχασαν στην Ιταλία. Αντίο με νίκες για Σπόρτιγκ και ΑΕΚ

Επιστροφή στο παρελθόν και πρόωρος αποκλεισμός και των τεσσάρων ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς. Στη χτεσινή τελευταία αγωνιστική της τέταρτης φάσης, νίκησαν ο Σπόρτιγκ και η ΑΕΚ, που είχαν ήδη χάσει το τρένο της πρόκρισης και ηττήθηκαν ο Πανιώνιος με τον Αρη, που ήθελαν τη νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση. Ειρωνεία της τύχης; Σημασία έχει ότι και οι δύο ομάδες πάλεψαν για την πρόκριση. Ο Αρης κατάφερε μάλιστα να ανατρέψει διαφορά 20 πόντων, θα μπορούσε να ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά οι διαιτητές είδαν επιθετικό φάουλ του Ελις. Η Μπολόνια με κορυφαίο τον Τζόρτζεβιτς, που έφτασε τους 25 πόντους, πήρε τη νίκη με 88 - 84 (41 - 29) και μαζί την πρόκριση στην προημιτελική φάνη της διοργάνωσης.

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 96 - 91 (43 - 38) στο Βαρέζε και για πρώτη φορά μετά από χρόνια μένει τόσο νωρίς εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η πρόκριση δε χάθηκε πάντως στην Ιταλία, αλλά στη Ν. Σμύρνη, όπου δεν μπόρεσε να νικήσει την προηγούμενη αγωνιστική την Εφές Πίλσεν.

Ο Σπόρτιγκ απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία η καλή πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εστω κι αν αγωνίστηκε στη Μαδρίτη χωρίς τον Μίτσελ Ουίγκινς, που βρίσκεται στην Αμερική για ολιγοήμερες διακοπές, νίκησε την Εστουντιάντες με 88 - 86. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η ομάδα των Πατησίων ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή της πορεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την πρώτη της νίκη στη μετά Τζούροβιτς εποχή πέτυχε η ΑΕΚ. Εστω κι αν ο Λίμπερτι συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις, η ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας νίκησε την ισπανική Μανρέσα με 83 - 80 (37 - 34). Ο Κακιούζης με 22 πόντους και ο Πελ με 20 ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της ΑΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ