Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Την προειδοποίηση ότι "καμιά χώρα στον κόσμο δε θα είναι ασφαλής" αν επιτραπεί στην Ουάσιγκτον να εφαρμόσει μέτρα κατά του Ιράν, μετέφερε χτες το ραδιόφωνο της Τεχεράνης, απηχώντας κυβερνητικές απόψεις.

"Αν τέτοιες κινήσεις κατά του Ιράν επικρατήσουν στις διεθνείς σχέσεις... και αν τα Ηνωμένα Εθνη δε σταματήσουν την Ουάσιγκτον, υπάρχει κίνδυνος να αγνοήσουν και άλλα κράτη τους διεθνείς νόμους και να επικρατήσει αναρχία", μετέδωσε το ιρανικό ραδιόφωνο.

Οι ιρανοαμερικανικές σχέσεις συνεχώς χειροτερεύουν. Η τελευταία ένταση σε υψηλότατο μάλιστα επίπεδο δημιουργήθηκε μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο και το Λευκό Οίκο προγράμματος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει δράση κατά του Ιράν.

  • Κατηγορίες για τους φόνους εφτά Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ προσάπτει στην ιρανική κυβέρνηση η οργάνωση Δημοκρατικό Κόμμα του Ιρανικού Κουρδιστάν. Η οργάνωση, με μήνυμά της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ", κατηγορεί την Τεχεράνη ότι έδωσε εντολές για επιθέσεις εναντίον Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, ακριβώς πριν αποστείλει ομάδα μεσολαβητών με στόχο τον τερματισμό των ενδοκουρδικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Οι Κούρδοι του Ιράν έχουν αρχίσει ένοπλο αγώνα εναντίον της κυβέρνησης της Τεχεράνης αφότου η ιρανική ηγεσία τούς υποχρέωσε να καταφύγουν στο Βόρειο Ιράκ με εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις των "Φρουρών της Επανάστασης", στις αρχές της δεκαετίας του 1980.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ