Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Διοικητικές ανακατατάξεις

Παραιτήθηκε ο αρχηγός των υπηρεσιών αντικατασκοπίας

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. -

Ο επικεφαλής των πολωνικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας Κονστάντι Μιοντόβιτς ανακοίνωσε χτες ότι υπέβαλε την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί τους νέους πολιτικούς που διορίστηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μιοντόβιτς έδωσε κατάθεση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά τις κατηγορίες για κατασκοπία κατά του πρωθυπουργού της χώρας Γιόζεφ Ολέσκι. Πριν την εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής, η οποία ερευνά και το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση, ο Μιοντόβιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάμειξης ξένων παραγόντων στη διατύπωση των κατηγοριών εναντίον του Πολωνού πρωθυπουργού.

Στην ειδική αυτή επιτροπή παρουσιάστηκε επίσης χτες για δεύτερη φορά και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αντρέι Μιλζανόφσκι και στενός συνεργάτης του Λεχ Βαλέσα, ο οποίος είχε διατυπώσει τις κατηγορίες εναντίον του Ολέσκι.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός είχε διακηρύξει την αθωότητά του και παρουσιάστηκε προχτές στην επιτροπή. Επιβεβαίωσε ότι γνώριζε καλά ως γείτονα τον Βλαντιμίρ Αλγκάνοφ, πρώην αξιωματούχο της Κα-Γκε-Μπε και πρώην διπλωμάτη στη Βαρσοβία από το 1981 μέχρι το 1992.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή απαρτίζεται από 12 βουλευτές, από τους οποίους οι 5 ανήκουν στην αντιπολίτευση και θα ανακοινώσει την απόφασή της μέχρι τις 31 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ