Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μαζί με την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, κυρίως στον τομέα της επιμόρφωσης των εργαζομένων, αλλά και της ευρύτερης εκπαίδευσης των κοινωνικών στρωμάτων που θα μπορέσουν να ενταχθούν στον τουρισμό, είναι οι βασικοί άξονες που θα ωθήσουν σε αύξηση της απασχόλησης στον τομέα του τουρισμού. Τις θέσεις αυτές πήρε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον ευρύτερο στόχο της αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

ICAP: Μετά από μια επιτυχή συνεργασία 20 ετών στον τομέα εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών, η ICAP ΕΛΛΑΣ ΑΕ και η γαλλική εταιρία COFACE υπέγραψαν συμφωνία για τη συμμετοχή της τελευταίας στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ICAP έτσι ώστε να αποκτήσει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για χτες έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς δεν επιτεύχθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυξημένη απαρτία. Νέα ημερομηνία σύγκλησης γενικής συνέλευσης ορίστηκε η 23η Γενάρη 1996.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την Τετάρτη 3 Γενάρη αρχίζει από τα υποκαταστήματα των 16 ανάδοχων τραπεζών η παράδοση των 803.400 κοινών ανώνυμων μετοχών της RIOPESCA - Υδατοκαλλιέργειες Δυτικής Ελλάδος ΑΕΒΕ, καθώς από τις 8 Γενάρη τα 5 περίπου εκατομμύρια του συνόλου των μετοχών της εταιρίας θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στις 1.200 δρχ. ανά μετοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια εγγραφή υπερκαλύφτηκε 80 φορές, γεγονός που αντανακλά το έντονο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού για τον κλάδο. Επίσης από την Τρίτη 16 Γενάρη έως και την Παρασκευή 19 του μήνα θα γίνουν οι δημόσιες εγγραφές για τη συμμετοχή του κοινού στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Σπ. Τασόγλου ΑΕ De Longhi". H τιμή διάθεσης ορίστηκε στις 1.100 δραχμές ανά μετοχή.

ΦΕΚ: Με απόφαση της ηγεσίας των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας, εγκρίνεται η κατά 77 εκατ. δρχ. αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΒΟ. Η απόφαση δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1062, Τ. Β, 22/12/1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ