Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μάχη και μεγέθυνση

"Μετά τη μάχη", είναι αντιπολεμική, αριστουργηματική ταινία του Ζαν Ρενουάρ, που θα παρουσιάσει το NEW CHANNEL στις 10.15. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν ποτέ γυριστεί. Η ιστορία αφηγείται μια περίεργη φιλία που αναπτύσσεται μέσα σ' ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταξύ του Γερμανού διοικητή και ενός Γάλλου αξιωματικού αιχμαλώτου. Η φιλία και συμπάθεια στηρίζεται στην εκλεκτική συγγένεια για την οποία έκανε λόγο ο Γκαίτε. Ερμηνεύουν οι: Ζαν Γκαμπέν και Πιερ Φρενέ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.30 "Μπλόου απ" του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Μια ταινία μυστηρίου που σφράγισε τη δεκαετία του '60, που αφηγείται την περιπέτεια ενός φωτογράφου που αλλάζει ξαφνικά η ζωή του μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας. Η φωτογραφία απεικονίζει μια απλή, καθημερινή σκηνή. Ενα ζευγάρι ερωτευμένων αγκαλιάζεται στο πάρκο. Είναι άραγε ένα ερωτικό αγκάλιασμα, ένα ερωτικό φιλί; Θα γυρίσουμε στο Λονδίνο στα 1960 και θα δούμε τον Τόμας να φωτογραφίζει το ζευγάρι. Η κοπέλα, που αντιλαμβάνεται ότι ο άγνωστος φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή τον ακολουθεί μέχρι το εργαστήριό του και δε διστάζει να του προσφερθεί ακόμη και ερωτικά, προκειμένου να του πάρει πίσω το φιλμ. Οταν, ο Τόμας, εμφανίζει τη φωτογραφία και κάνει τη μεγέθυνση θα διαπιστώσει ότι η νέα γοητευτική άγνωστη δε φιλούσε τον άνδρα αλλά τον δολοφονούσε! Η ταινία τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Καννών το 1967. Με τους Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Σάρα Μάιλς, Τζέιν Μπίρκιν και Ντέιβιντ Χέμινγκς.

Από την ΕΤ-1 στη 01.20 "Η Ροζαλί πηγαίνει για ψώνια" του Πέρσι Αντλον.

Μια χαριτωμένη ιστορία που περιγράφει τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που κατορθώνει να αξιοποιεί πανέξυπνα το σύστημα για να συντηρήσει τον άνδρα της και την πολυμελή οικογένειά της. Η Ροζαλί, μια καλόκαρδη Γερμανίδα, είναι αφοσιωμένη στους δικούς της και φροντίζει να μην τους λείψει τίποτε. Μόνο εκείνη εργάζεται, παίρνει έναν ταπεινό μισθό αλλά διαθέτει 37 πιστωτικές κάρτες, μεγάλη επινοητικότητα και απέραντη αγάπη για τον άνδρα της.

Από την ΕΤ-3 στις 02.00 "Αλήθεια ή ψέμα" του Ρον Ολιβερ.

Πρόκειται για μια έξοχη ταινία θρίλερ, μια ταινία γεμάτη βία και ερωτικό πάθος με φόντο τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο νεαρός Μαρκ βασανίζεται από τρομακτικά οράματα μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε προσπαθώντας να περάσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι. Πρωταγωνιστεί ο Κρίστοφερ Πλάμερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ