Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των πρωτοπόρων

ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα την κούρσα του τίτλου στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής. Οι τρεις μονομάχοι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός νίκησαν εύκολα ή δύσκολα και οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια της περασμένης αγωνιστικής:

Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός με ηγέτη και σκόρερ πάλι τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι "άλωσε" τη Ριζούπολη κερδίζοντας τον Απόλλωνα 3 - 2. Μάλιστα η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν μπροστά στο σκορ με 2 - 1. Δεν άντεξε όμως αν και προδόθηκε στο τρίτο γκολ των πρασίνων από το σφάλμα του άπειρου τερματοφύλακα Ράπτη.

Στο "Νίκος Γκούμας" ο Αγιος Βασίλης... Τσάρτας λύτρωσε στην Ενωση (2 - 1) με ένα γκολ πέντε λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα. Για μια ακόμη χρονιά η Ξάνθη στάθηκε σκληρό καρύδι για την ΑΕΚ.

Στην Εδεσσα μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είχε στη σύνθεσή του τους Καραπιάλη, Σκαρτάδο (σ.σ. αποκλείστηκαν από την 16άδα από τον Σ. Διαμαντόπουλο) πέρασε εντυπωσιακά από τους... καταρράκτες συντρίβοντας 5 - 2 την ομώνυμη ομάδα. Ο Ιλια Ιβιτς με τρία γκολ στο ενεργητικό του ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ με μαέστρο τον Κώστα Φραντζέσκο ξεπέρασε το σκόπελο του ΠΑΟΚ με 2 - 1. Οι Κρητικοί εδραιώθηκαν πλέον για τα καλά στην τέταρτη θέση.

"Μπαμ" έσκασε στο Καυτατζόγλειο όπου ο Αθηναϊκός με σκόρερ τον Σιδηρόπουλο νίκησε απρόσμενα τον Ηρακλή με 2 - 1. Ιπποτικά ο Μπάμπης Τεννές παραδέχτηκε ότι η τύχη ήταν με το μέρος της ομάδας του.

Στην Καλαμάτα η "μαύρη θύελλα" και ο Αρης μοιράστηκαν τέρματα (1 - 1) βαθμούς και εντυπώσεις. Το ντεμπούτο του Σουηδού Μπο Πέτερσον στον πάγκο των Μεσσήνιων δε συνδυάστηκε με νίκη.

Στο Πελοποννησιακό ντέρμπι στην Πάτρα η Παναχαϊκή και ο Πανηλειακός έμειναν στο 0 - 0 παρουσία 8.000 θεατών. Το τελευταίο γεγονός είναι και το ουσιαστικό κέρδος για το επαρχιακό ποδόσφαιρο.

Νίκη οξυγόνο πέτυχε η Λάρισα με 1 - 0 κατά του Ιωνικού, ενώ στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου ο Εθνικός "ταπείνωσε" τον Πανιώνιο 2 - 0 και ελπίζει στο θαύμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ