Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ο φίλος μας ο Λευτεράκης

Με ανοιχτές αγκάλες δεκτός ο Σούμποτιτς στην ΑΕΚ

Προπονητής με τις ικανότητες και το χαρακτήρα του Λευτέρη Σούμποτιτς, δεν μπορεί παρά να είναι περιζήτητος. Τρία εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή του από τον Ηρακλή, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Σούμποτιτς και ΑΕΚ για τους επόμενους δεκαοχτώ μήνες θα πηγαίνουν μαζί. Κι όπως σωστά επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΚ ΑΕΚ Γ. Γρανίτσας, "ο Σούμποτιτς είναι νέος προπονητής με φιλοδοξίες, κι έρχεται σε μια νέα ομάδα που επίσης ονειρεύεται να φτάσει ψηλά. Καλύτερο πάντρεμα δε θα μπορούσε να υπάρξει".

Ο Σούμποτιτς που εγκατέλειψε τον Ηρακλή, όταν η διοίκηση του συλλόγου προσπάθησε να του επιβάλει τον Ρ. Τάρπλεϊ ως αντικαταστάτη του Γ. Ζντοβτς, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. "Ερχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, στην οποία εργάστηκε στο παρελθόν ένας καλός φίλος και δάσκαλός μου, ο Κρ. Τσόσιτς. Εχει δυνατότητες, καλούς παίκτες, είναι καλοδουλεμένη και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρειάζεται δουλιά και προσωπικά μου αρέσουν τα δύσκολα. Δε χαλαρώνεις. Είσαι πάντα προσεκτικός. Από τότε που αντιμετώπισα την ΑΕΚ σε φιλικό στην αρχή της περιόδου, είχα πει ότι έχει μαζί με τον ΠΑΟΚ το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα. Θα μιλήσω με τον Λίμπερτι να δω αν μπορεί να βοηθήσει. Αν όχι προτιμώ έναν παίκτη που να έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες καθώς οι ελεύθεροι στην αγορά είναι ελάχιστοι. Θα επιδιώξω επίσης να μιλήσω με τον Τζούροβιτς, ώστε να με ενημερώσει για τη μέχρι σήμερα δουλιά, κάτι το οποίο έκανα κι εγώ με τον Γιατζόγλου που με διαδέχτηκε στον Ηρακλή", υπογράμμισε κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΑΚ ΑΕΚ Γ. Φιλίππου, ο "Σούμποτιτς θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, στην προσπάθεια να χτιστεί η ομάδα του επόμενου αιώνα". Οσο για τους φετινούς στόχους, εκτός από τη συμμετοχή στο Κύπελλο Κόρατς, μετά τη χτεσινή κλήρωση του Κυπέλλου που έβγαλε αντίπαλο το Σπόρτιγκ στο ΟΑΚΑ, η συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Πάτρας, αποτελεί μια ευχάριστη πρόκληση.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ