Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ: Προσφορές ύψους 100 δισ. δραχμών έγιναν δεκτές από την Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη χτεσινή δημοπρασία αποδοχής καταθέσεων διάρκειας ενός μηνός. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, τα επιτόκια με τα οποία έγιναν δεκτές οι παραπάνω προσφορές κυμάνθηκαν από 14,09 έως 14,33%,ενώ το μέσο σταθμικό επιτόκιο των προσφορών που έγιναν δεκτές ήταν 14,22%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΙΟΥ: Κατά μια ποσοστιαία μονάδα μείωσε η τράπεζα τα καταναλωτικά της δάνεια. Μετά την εξέλιξη αυτή, ενδεικτικά, δάνειο ενός εκατομμυρίου δραχμών με διάρκεια αποπληρωμής 3 χρόνια απαιτεί μηνιαία δόση 40.986 δρχ. χωρίς καμιά άλλη επιβάρυνση.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗΣ: Σε κλίμα μεγάλης ευφορίας και αισιοδοξίας, εξαιτίας της ιδιαίτερα καλής πορείας των πωλήσεων, παρουσίασε χτες, στο προσωπικό της εταιρίας το πρώτο πενταετές πρόγραμμα (1996 - 2000) της "Αγροτική Ζωής", ο διευθύνων σύμβουλος δρ. Κ. Λάμπος. Στόχος της ασφαλιστικής εταιρίας είναι το 2010 το χαρτοφυλάκιό της να ανέρχεται τουλάχιστο στο 15% του συνολικού όγκου του χαρτοφυλακίου ασφαλιστηρίων ζωής της ελληνικής αγοράς.

INTERBANK: Το 19ο κατάστημά της εγκαινίασε η τράπεζα. Το νέο κατάστημα λειτουργεί στο Ηράκλειο Κρήτης και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής σταδιακής επέκτασης της "Interbank" στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σεμινάριο με θέμα "Η αναλυτική λογιστική της εκμετάλλευσης - το σύστημα της συλλειτουργίας" οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών στις 17, 18 και 19 Γενάρη. Δηλώσεις συμμετοχής στο 3835.093.

ΑΛΦΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ: Ολοκληρώθηκε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη η προγραμματισμένη κατά 500 εκατ. δρχ. αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Μετά την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της "Αλφα Πίστεως Χρηματιστηριακής" ανέρχεται σε 1 δισ. δρχ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία ιδρύθηκε με απόφαση του υπουργού Τουρισμού. Ειδικά για τη Ρουμανία, τα ελληνικά τουριστικά γραφεία φέρνουν στη χώρα μας πάνω από 20.000 επισκέπτες το χρόνο στη χώρα μας.Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Τουρισμού Αμερικής το καινούριο εγχειρίδιο γενικών πληροφοριών 1996 - 1997, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες από τις ομορφιές της πατρίδας μας.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Συνάντηση αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και τη δημοκρατία της Βοσνίας πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, των τεχνικών έργων υποδομής και της δασικής εκμετάλλευσης.

ΝΟΜΟΙ: Ο νόμος 2367 που θεσπίζει τη λειτουργία των νέων χρηματοπιστωτικών θεσμών (factoring, venture capital, leasing, mutual garrantee), δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 261, Τ. Α, 29/12/95.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ