Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκαλίζουν" το φάκελο "τρομοκρατία"

Το φάκελο δυο βομβιστικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν το 1983 εναντίον του τότε Σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα και στο μπαρ "Οσκαρ", στη Γλυφάδα, αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον ανακριτή ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ι. Διώτης,ο οποίος είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία τουλάχιστον για πέντε άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν βρεθεί από κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας πριν μερικά χρόνια στα αρχεία της Στάζι, αλλά και άλλων μυστικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών χωρών. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μέλη της ομάδας Επαναστατικής Αλληλεγγύης, η οποία είχε αναλάβει τότε την ευθύνη των δυο βομβιστικών ενεργειών.

Τελικά φαίνεται ότι τα στοιχεία, που είχε επικαλεστεί ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Στ. Παπαθεμελής,όταν είχε συντάξει την περιβόητη αναφορά του προς τον πρωθυπουργό για την τρομοκρατία, βρίσκουν τώρα το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης. Για το ίδιο θέμα αναμένεται σήμερα να δώσει συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σ. Βαλυράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ