Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλαστές αντιπαραθέσεις

"Τσακωμός" υπουργείου Εσωτερικών - Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για το ποιος θα διαχειρίζεται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των νομών, τη στιγμή που οδηγούνται σε εξαφάνιση ή ιδιωτικοποίηση

Σε "κόντρα", με άσφαιρα πυρά, μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του προέδρου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Ευ. Κουλουμπή,εξελίσσεται το θέμα της ρύθμισης υπέρ των περιφερειακών διευθυντών για την εποπτεία των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφερόμενος σε χτεσινά δημοσιεύματα του Τύπου, που φέρουν "κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών" να εμφανίζουν τον Ευ. Κουλουμπή ενήμερο της παραπάνω ρύθμισης, ο τελευταίος καλεί τους "ανώνυμους" του υπουργείου "να βγουν στο φως της δημοσιότητας, αναλαμβάνοντας επωνύμως τις ευθύνες τους".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ αποφάσισε, σε χτεσινή του συνεδρίαση, να σταλεί επιστολή του προέδρου της Ενωσης προς όλους τους νομάρχες ώστε να ορίσουν άμεσα οι ίδιοι τα ΔΣ όλων των ΝΠΔΔ των νομών τους. Επίσης, επιτροπή νομαρχών να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να ζητήσουν να αποσυρθεί η σχετική διάταξη. Επιπλέον, αποφασίστηκε να ζητηθεί με επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Οικονομίας, η συμμετοχή της ΕΝΑΕ στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον οργανισμό λειτουργίας των γενικών γραμματειών των περιφερειών.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε και η ημερομηνία της σύγκλησης του πρώτου συνεδρίου της ΕΝΑΕ, που θα γίνει στις 29 και 30 Μάρτη '96 στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, και οι υπουργικοί "κύκλοι" και η ΕΝΑΕ επιβεβαιώνουν, ο καθένας για δικούς του λόγους, ότι επιμένουν στην ανάδειξη πλαστών διαφορών μεταξύ τους. Γιατί το ζήτημα δεν είναι τόσο το ποιος θα διαχειρίζεται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά προς ποια κατεύθυνση. Οταν, για παράδειγμα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δημόσια νοσοκομεία με ελλείμματα δισεκατομμυρίων δραχμών και η πολιτική της κυβέρνησης τα οδηγεί σε δανεισμό από τράπεζες για να επιβιώσουν, αποτελεί τουλάχιστον στρουθοκαμηλισμό να "τσακώνονται" για το ποιος θα διαχειρίζεται τη μιζέρια.

Το ΔΣ της ΕΝΑΕ, γιατί για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα αφού αποτελεί μπούσουλα της πολιτικής της, δεν ασχολήθηκε με το ερώτημα αν θέλει να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο δανειοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών και αν τελικά, ακόμα και αν οι νομαρχίες πάρουν την αρμοδιότητα, θα έχουν ένα ειδικό βάρος στη λειτουργία των ΝΠΔΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ