Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετά το ξεπούλημα και χαράτσι

Μέσω της δυνητικής φορολογίας ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου υπολογίζουν να εξασφαλίσουν ακόμη 1,5 δισ. δραχμές από τους δημότες

Αγριο χαράτσι στον πειραϊκό λαό ετοιμάζεται να επιβάλει η υπό τον δήμαρχο Στ. Λογοθέτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, προφασιζόμενη έργα για τον Πειραιά. Στην πραγματικότητα επιχειρεί και πάλι, με κάθε δυνατό τρόπο, να εξασφαλίσει "ζεστό" χρήμα για να αντεπεξέλθει στις ασφυκτικές πλέον οικονομικές υποχρεώσεις του.

Με την... αποφασιστικότητα, που έχει χαρακτηρίσει μέχρι σήμερα την πολιτεία της στα δημοτικά πράγματα, η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να υλοποιήσει τώρα και τις κατευθύνσεις περί δυνητικής φορολογίας, οι οποίες αποτελούν το "Ευαγγέλιο" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την εφαρμογή κατά γράμμα του οποίου προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη "νέα" φιλοσοφία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τη θέλει στυγνό φορομπηχτικό μηχανισμό χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτηριστικό, ένας δήμος ή μια νομαρχία μπορεί να επιβάλλει πρόσθετη φορολογία με βάση τα τετραγωνικά των κατοικιών των δημοτών, για να τους φτιάξει τα έργα... κοινής ωφέλειας, τα κονδύλια για την κατασκευή των οποίων δεν μπορούν πλέον να εξασφαλιστούν από κρατικούς προϋπολογισμούς, επιχορηγήσεις ή άλλους σχετικούς πόρους.

Στην περίπτωση, βέβαια, του Πειραιά όχι μόνο για αυτό δεν πρόκειται, αλλά για κάτι ακόμη χειρότερο. Το χρήμα που θα εισρεύσει στα δημοτικά ταμεία είναι κοινό μυστικό ότι θα χρησιμοποιηθεί για να επουλώσει τις ανοιχτές οικονομικές πληγές και να εξασφαλίσει όσο γίνεται τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων... όπως καταγγέλλουν σύμβουλοι - Π. Σαλπέας,Κ. Τζατζάνης,Ν. Βλασσοπούλου - των παρατάξεων της μειοψηφίας στο πειραϊκό Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσω της δυνητικής φορολογίας ο Στ. Λογοθέτης υπολογίζει να εξασφαλίσει 1,5 ακόμη δισεκατομμύρια, που θα πληρώσουν μέσα στην επόμενη τριετία οι Πειραιώτες. Μεταξύ των έργων, που επικαλείται, "αλλά δεν πρόκειται να γίνουν", όπως σημείωσε ο Π. Σαλπέας, περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση των έργων στο Δημοτικό Θέατρο, η αναπαλαίωση του κτιρίου του πάλαι ποτέ Ταχυδρομείου και η ανακατασκευή του ιστορικού Ρολογιού. Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα έργα εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα τεχνικά προγράμματα του δήμου, συνοδευόμενα, υποτίθεται, από τα αναγκαία κονδύλια για την υλοποίησή τους, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να γίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ