Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Παρελθόν ο Τσαλουχίδης

Εκλεισε ο κύκλος του στην Εθνική. Ο Κ. Πολυχρονίου για δεύτερη φορά δεν τον κάλεσε. Νέο πρόσωπο ο Ν. Κωστένογλου

Ενας ακόμα παίχτης από τη λεγόμενη παλιά φρουρά της Εθνικής φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πρόκειται για τον Γιώτη Τσαλουχίδη, τον οποίο ο Κ. Πολυχρονίου για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κάλεσε.

Η Εθνική στις 24/1 θα δώσει στη Χαλκίδα φιλικό με την αντίστοιχη του Ισραήλ και στους 20 που ανακοίνωσε χτες ο Πολυχρονίου δεν περιλαμβάνεται ο Βεροιώτης μέσος. Παρότι ο ομοσπονδιακός υποστήριξε πως παραμένει στα πλάνα του ο παίχτης, έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" αναφέρουν ότι έφτασε η ώρα να ακολουθήσει τη... σειρά του (Μανωλά, Σαραβάκο και άλλους).

Ως γνωστόν, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας μια σταδιακή ανανέωση. Σκοπός του, όπως κατ επανάληψη έχει δηλώσει, η δημιουργία ενός συνόλου με μικρό μέσο όρο ηλικίας, το οποίο θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 98.

Ο Γ. Τσαλουχίδης πρωτοεμφανίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος στις 7/10/87 (Ρουμανία - Ελλάδα 2 - 2) και έφτασε τις 76 συμμετοχές.

Αν όμως η αποχώρηση του Τσαλουχίδη σηματοδοτεί ένα νέο τέλος μιας εποχής, η κλήση του Χ. Κωστένογλου εντάσσεται στη νέα αρχή. Ο Κ. Πολυχρονίου, κινούμενος στην παραπάνω λογική κάλεσε και τον Ενωσίτη αμυντικό, ο οποίος προφανώς στη Χαλκίδα θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική.

Οι υπόλοιποι 19 είναι: Ατματζίδης, Κασάπης, Τσάρτας, Κωστής, Νταμπίζας, Γκόνιας, Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Δώνης, Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Κωνσταντινίδης, Νικολαϊδης, Βρύζας, Λυμπερόπουλος Ν., Σακελαρίδης.

Οι ημερομηνίες των προκριματικών.
  • Στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας για το Ζάγκρεμπ, όπου θα πάρει μέρος στη συνάντηση με τις υπόλοιπες ομάδες του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ '98. Ο Πολυχρονίου και τρία στελέχη της ΕΠΟ θα συζητήσουν και θα καθορίσουν (;) με τους ομολόγους τους τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Ο Πολυχρονίου έχει καταρτίσει δύο οκτάδες (βασική, εναλλακτική) ημερομηνιών. Θετικό αλλά και αρνητικό ταυτόχρονα, στην προσπάθεια της χώρας μας να "περάσει" το πρόγραμμα της, η συμμετοχή Κροατίας και Δανίας στα τελικά του EYRO 96.

Οι βασικοί αντίπαλοι μας, σύμφωνα με απόφαση της ΦΙΦΑ, θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ετσι το πρόγραμμά μας θα ξεκινήσει με εύκολους αντιπάλους. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα τους αντιμετωπίσουμε διαδοχικά, κάτι που δε μας ενθουσιάζει. Τώρα επιδίωξη μας είναι ο ένας από τους δύο αγώνες να είναι εκτός και ο άλλος εντός.

Πάντως, αν η ελληνική αντιπροσωπεία διαπιστώσει πως υπάρχει προσυνεννόηση των αντιπάλων που "ρίχνει" την Εθνική, δε θα αποδεχτεί τις προτάσεις. Στην περίπτωση αυτή (μη επίτευξης συμφωνίας) την τελική απόφαση θα πάρει η ΦΙΦΑ, όπου βαρόμετρο θα είναι οι δημόσιες σχέσεις της κάθε χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ