Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόσχονται θέαμα

Επιθετικά σχήματα αναμένεται να παρατάξουν Μπάγεβιτς και Περσίας. Αμφίβολη η συμμετοχή Μανωλά και Γιουσκόβιακ

Με το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας να κλέβει την παράσταση, κλείνει σήμερα η φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό με το προβάδισμα της εκτός έδρας νίκης, όμως δεν της λείπουν τα προβλήματα.

Το... πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως; Το ερώτημα αυτό αφορά τον Στέλιο Μανωλά και πλανάται πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό (18.15, STAR), στα πλαίσια του Κυπέλλου.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαθε το περασμένο Σάββατο στο Βύρωνα θλάση και η δυνατότητά του να παίξει ή όχι θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή από τον Μπάγεβιτς. Πάντως χτες, ο Μανωλάς προπονήθηκε και δημιούργησε αρκετές ελπίδες για συμμετοχή, έστω και όχι 90λεπτη, στο σημερινό παιχνίδι.

Αν τελικά δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Βλάχος. Από την άλλη, επιστρέφουν οι Μπορμπόκης, Κετσπάγια και έτσι θα ξανακάτσουν στον πάγκο οι Σαραβάκος, Κοπιτσής, που ξεκίνησαν στο Βύρωνα.

Το 3 - 1 του πρώτου αγώνα δεν παραπλανά τον Μπάγεβιτς, που συνεχώς επισημαίνει στους παίχτες του πως τίποτα δεν έχει κριθεί. "Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα. Θα παίξει ανοιχτά και χωρίς άγχος".

Ο Μπάγεβιτς θα παρατάξει τους: Ατματζίδη, Μπορμπόκη, Βλάχο ή Μανωλά, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστή, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσάρτα, Κασάπη.

Ολυμπιακός: Στον πάγκο ο Γιουσκόβιακ;

Ο Αντρέι Γιουσκόβιακ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς με την ΑΕΚ, στη ρεβάνς του 1 - 3 στο "Νίκος Γκούμας". Ο Πολωνός είχε χτες ιδιαίτερη συνομιλία με τον Τάκη Περσία στου Ρέντη και ο νεαρός τεχνικός αναμένεται να... ξεκουράσει τον παίκτη που περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ιβιτς, που εξέτισε την ποινή του, Αλεξανδρής. Οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πέτρου Πασσαλή, που αποβλήθηκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα στο στάδιο Καραϊσκάκη. Τη θέση του λίμπερο θα πάρει και πάλι ο Γιώργος Σκαρτάδος. Πιθανή 11άδα για τους "ερυθρόλευκους": Ράντος, Κρεμενλίεφ, Καλατζής, Ιωαννίδης, Καραταϊδης, Σκαρτάδος, Νταμπίζας, Καραπιάλης, Γεωργάτος, Ιβιτς, Αλεξανδρής.

Τα άλλα παιχνίδια

Από τους υπόλοιπους επαναληπτικούς αγώνες της δεύτερης φάσης του ισάριθμου γύρου στο Κύπελλο ξεχωρίζουν οι αγώνες Ιωνικού - ΠΑΟΚ και Αρη - ΟΦΗ.

Παρά το 4 - 1 της Τούμπας ο "δικέφαλος" του βορρά μετά τις τελευταίες εξελίξεις δίνει σήμερα αγώνα επιβίωσης και όχι πρόκρισης, στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Μετά την τιμωρία των Τσαλουχίδη, Ζαγοράκη, Παναγιωτίδη και την αποδέσμευση του Κουϊν, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 14 ποδοσφαιριστές! Ετσι, η διοίκηση έκανε ημιεπαγγελματίες τους Τσορακλίδη, Κουμαρόπουλο, ώστε να συμπληρωθεί 16άδα.

Ο Αρης ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει το 1 - 0 του Ηρακλείου, ώστε να βρεθεί αυτός στην κλήρωση της επόμενης φάσης και όχι ο ΟΦΗ. Ο Τζιφόπουλος δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λεκμπέλο, ενώ αμφιβάλλει για τους τραυματίες Μιλόγεβιτς - Τζάντζο. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Λόντσαρ, Ιβάν, Ποζαπαλίδης, Κολτσίδας.

Ο Γκέραρντ δεν υπολογίζει τους Κουτσουπιά, Σκέντζο, Βάβουλα και Πουρσανίδη.

Ο Ρότσα στο σημερινό επίσημο... φιλικό με τη Δόξα Βύρωνα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναεμπιστευτεί τους αναπληρωματικούς.

Το 2 - 0 θα κληθούν να... διαφυλάξουν οι: Νικοπολίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Καλιτζάκης, Βαζέχα, Γκούμας, Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Καρβάλιο, Καπουράνης.

Τη... θέση τους στην κλήρωση της επόμενης φάσης αισθάνονται πως έχουν καπαρώσει (και λογικά έτσι είναι) οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Α Εθνικής στο θεσμό.Ολοι οι αγώνες, εκτός του ντέρμπι, αρχίζουν στις 2.30 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ