Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Περιμένοντας την Ντιναμό

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ικανοποιήσει κέρδισε την Κάλεβ με 77 - 63. Τώρα περιμένει την κυπελλούχο Ρωσίας για το μεγάλο βήμα

Το τελευταίο περίπου δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να ανακάμψει και να καταφέρει τελικά να κερδίσει, χτες στο Αλεξάνδρειο, την Κάλεβ με 77 - 63, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες περιπέτειες.

Ο "δικέφαλος" μπήκε χαλαρά στον αγώνα. Οι κακές επιλογές στην επίθεση, κυρίως από τον Νικολαϊδη, σε συνάρτηση με επιπολαιότητες και λάθη (μόνο στο πρώτο μέρος έκανε 10) τον έφεραν στην άσχημη θέση να ακολουθεί την Κάλεβ στο σκορ. Ετσι "φυσιολογικά" στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι πήγαν με μείον πέντε (33 - 38).

Στην επανάληψη (εξαιρώντας το πεντάλεπτο) ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος. Παρότι λοιπόν δύο λεπτά μετά την έναρξη βρέθηκε να χάνει με 33 - 42, ένα ξέσπασμα (σερί 16 - 2) έδωσε στο "δικέφαλο" προβάδισμα. Η αισθητή άνοδος του Πρέλιεβιτς βοήθησε, μαζί με τα ριμπάουντ από Ρεντζιά, Γκάρετ, αυτή η διαφορά όχι μόνο να μη μειωθεί ως το τέλος αλλά να αυξηθεί.Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι "αγκαλιά" με την πρώτη θέση του ομίλου, η οποία δίνει προβάδισμα έδρας στην επόμενη φάση. Για να την εξασφαλίσει θα πρέπει την άλλη Τρίτη στο Αλεξάνδρειο να κερδίσει την Ντιναμό Μόσχας με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων και την τελευταία αγωνιστική να μην επιτρέψει στη γηπεδούχο Νόμπιλες (τελευταία στη βαθμολογία) να κάνει την έκπληξη.

ΠΑΟΚ: Νικολαϊδης 5 (1), Μπουντούρης 2, Πρέλιεβιτς 19 (1), Στογιάκοβιτς 18 (1), Μπαλογιάννης 3, Γκάρετ 14, Ρεντζιάς 16.

ΚΑΛΕΒ: Χιλ 11, Κόνερ 8, Μπαμπένκο 7, Νούμερτς 4, Μίρσεπ 9 (1), Κουλαμάεφ 8 (1), Πέχκα 16 (2).

  • Στον άλλο σημερινό αγώνα του ομίλου η Ζρίνιεβατς κέρδισε τη Νόμπιλες με 98 - 94, ενώ χτες Ντιναμό Μόσχας - Ολύμπια 83 - 76. Ετσι στη βαθμολογία έχουμε: Ντιναμό 15, ΠΑΟΚ 14, Ζρίνιεβατς 13, Ολύμπια 11, Κάλεβ, Νόμπιλες 10.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ