Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
"Πρωθυπουργός στη σκιά του Α. Παπανδρέου"!

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρωθυπουργού, που θα καταθέσει σήμερα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε επίσημα ο Α. Τσοχατζόπουλος,κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της ΚΕ. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί δεσμευτική την όποια επιλογή της ΚΟ και δεδομένη τη θέλησή του να προσφέρει για συνέχιση της πορείας του ΠΑΣΟΚ από όποιο επίπεδο βρίσκεται.

Κλείνοντας φιλικά το μάτι στους υποστηρικτές του Απ. Κακλαμάνη, εξήρε τη στάση του προέδρου της Βουλής, λέγοντας ότι η πράξη του αποτελεί συμβολή στην ενότητα του κόμματος. Στη συνέχεια, επιχείρησε να διασκεδάσει τα περί εξάρτησης του νέου πρωθυπουργού από το συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση η εκλογή νέου πρωθυπουργού με την πραγματοποίηση του συνεδρίου, ενώ εξόρκισε την προοπτική ανταγωνιστικών σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, θα εκλέξει σήμερα πρωθυπουργό τετραετίας, "που θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του, που θα μπορέσει να σταθεί κάτω από τις ευθύνες και τη σκιά του Α. Παπανδρέου..." (!).

Κατά τον Α. Τσοχατζόπουλο, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκονται στον αναπτυξιακό και κοινωνικό τομέα, αφού, όπως εκτίμησε, "η σταθεροποιητική διάσταση πέτυχε". Στα πλαίσια αυτά, υποστήριξε ότι το σύγχρονο κράτος πρέπει να παρέμβει και να συνεργαστεί με τις παραγωγικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανταγωνιστικότητα της παραγωγικής διαδικασίας, η οποία "δε θα αντιμετωπιστεί ούτε από την αγορά και τους κανόνες της ούτε από τις όποιες πρωτοβουλίες των ινστιτούτων της ιδιωτικής επιχείρησης".

Δηλώσεις

"Με την ομόφωνη απόφασή της, η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στην ιστορική επιλογή του Α. Παπανδρέου", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε, δε, πως η ΚΕ "υιοθέτησε τις πολιτικές συντεταγμένες της πορείας του ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα και εξέφρασε την αποφασιστικότητά τηςνα στηρίξει αποτελεσματικά με συνεχή κινητοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου". Κατέληξε, λέγοντας πως "η ΚΕ στη βάση της δικής της ευθύνης προσδιόρισε τις συντεταγμένες της προσπάθειας όλων των στελεχών και στο πλαίσιο της λειτουργίας της, μου δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσω ότι αύριο στη συνεδρίαση της ΚΟ θα προχωρήσω στην κρίση των συναδέλφων βουλευτών της ΚΟ να θέσω τη δική μου υποψηφιότητα ως μια συμβολή ατομικού χαρακτήρα στη συνέχεια, στην προοπτική και στη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ που έχουμε ανάγκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ