Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ
Χρειαζόμαστε δυνατό πρωθυπουργό

Χαρακτήρα προγραμματικών δηλώσεων θέλησε να δώσει στη χτεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Γερ. Αρσένης,με προφανή στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα στους βουλευτές. Το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε και, όπως είπε, αποτελεί το ζητούμενο, είναι το εξής: "Πρώτο, ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, δεύτερο, νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας και τρίτο ιδεολογικός επανεξοπλισμός του ΠΑΣΟΚ". Επίσης, έκανε λόγο για ανάγκη στην Ελλάδα και διεθνώς "ενός νέου προοδευτικού, σύγχρονου πολιτικού λόγου που να απαντάει στα προβλήματα των λαών". Συγκεκριμένα "στα προβλήματα, της απασχόλησης, της διανομής του πλούτου και του εισοδήματος, της ειρηνικής συνύπαρξης των εθνών".

Ο Γερ. Αρσένης ήταν σαφής ως προς το τι επιδιώκει: "Χρειαζόμαστε δυνατό πρωθυπουργό, χρειαζόμαστε δυνατή κυβέρνηση για να εξαντλήσει την τετραετία. Με κολοβή κυβέρνηση, υπό αίρεση, υπό προϋποθέσεις, βάζουμε τα σπέρματα της καταστροφής της πορείας μας". Στη συνέχεια έθεσε τις προϋποθέσεις λειτουργίας της κυβέρνησης,η οποία, όπως είπε, πρέπει να σχηματιστεί χωρίς αποκλεισμούς. "Η ενότητα, σημείωσε, για την οποία μιλάμε θα αποδειχθεί και από τη σύνθεση της κυβέρνησης".

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τής υποσχέθηκε ρόλο "πολιτικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής", ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμα από την περίοδο του '82 και '83 στα κυβερνητικά συρτάρια.

Εκεί που ήταν ιδιαίτερα σαφής είναι οι διαβεβαιώσεις που έδωσε για συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής και μάλιστα χωρίς παρεκκλίσεις. "Οσον αφορά, είπε, τα οικονομικά ζητήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει χωρίς παρεκκλίσεις να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα το μεσοπρόθεσμο για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας στους όρους του Μάαστριχτ", ενώ παρακάτω πρόσθεσε: "Το πρόγραμμα σύγκλισης δεν κλείνει τον κύκλο της οικονομίας. Υπάρχει το κεφάλαιο της ανάπτυξης. Κι εδώ πρέπει να το πούμε και να το πούμε ανοιχτά, ότι εδώ έχουμε μείνει πίσω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ