Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομόφωνα κατά του αμαρτωλού Ταμείου

Την κατάργηση του Ταμείου εργατοπατέρων ζητά το σωματείο των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία ΧΑΛΥΨ

Ολοένα και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τον υπουργό Εργασίας, Στ. Τζουμάκα,να μην ενδώσει στις περί του αντιθέτου πιέσεις παλιών και όψιμων "τρωκτικών" του συνδικαλισμού, και να προχωρήσει, όπως δεσμεύτηκε, στην κατάργηση του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, τυπικά ΤΕΑΕΥΕΟ. Στη μακριά λίστα προστίθεται και το Σωματείο Εργαζομένων "ΧΑΛΥΨ",το οποίο με ομόφωνη απόφασή του - σε αντίθεση με απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τσιμέντων Ελλάδας - ζητά την κατάργηση του Ταμείου.

Με επιστολή της προς τον υπουργό και προς τα σωματεία - μέλη της, την οποία βέβαια δεν "τόλμησε" να κοινοποιήσει στον Τύπο, η πλειοψηφία του ΔΣ της περί ου ο λόγος Ομοσπονδίας, ζητά να μην καταργηθεί το Ταμείο! Μάλιστα χαρακτηρίζει τη σχετική δέσμευση του υπουργού - που αποτελεί απαίτηση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και ομόφωνη απόφαση συνεδρίου της ΓΣΕΕ - σαν "αυθαίρετη πράξη", που λειτουργεί "αβασάνιστα σε βάρος των εργαζομένων και των κατακτήσεών τους"!!!

Με αφορμή και αυτή την επιστολή, το ΔΣ του Σωματείου συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την κατάργηση του Ταμείου, επισημαίνοντας τα εξής: "Η ύπαρξη του συγκεκριμένου Ταμείου έχει επιφέρει σωρεία δεινών στο συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Εχει υπονομεύσει την ηθική και καλώς εννοούμενης αντιπροσώπευσης των εργαζομένων, δίνοντας κίνητρα για διαφθορά, συναλλαγή και απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η χρησιμοποίηση του ΤΕΑΕΥΕΟ από καταξιωμένα στελέχη, δεν απαλλάσσει το συγκεκριμένο Ταμείο από το φαύλο παρελθόν και το παρόν. Εμείς πιστεύουμε ότι κανείς μας δε συνδικαλίζεται αποβλέποντας σε προσωπικά οφέλη. Για μας ο συνδικαλισμός είναι στάση ζωής που καταξιώνει τον άνθρωπο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο", και καταλήγει πως "ύστερα από τα παραπάνω είναι φανερή η διαφωνία μας με την απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας μας, για την ανάγκη διατήρησης του ΤΕΑΕΥΕΟ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα συνδικάτα και οι συμβάσεις στο στόχαστρο (2011-03-13 00:00:00.0)
Αποφάσισε να διαγράψει το ταξικό σωματείο της Θεσσαλονίκης (2009-09-16 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ για την αλλαγή των συσχετισμών (2006-02-17 00:00:00.0)
Αοριστίες της κυβέρνησης για την κατάργησή του (1998-10-24 00:00:00.0)
Ομόφωνο "ναι" στην κατάργηση (1996-02-03 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τον εργατοπατερισμό (1996-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ