Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤ ΟΤΕ
Με το ΠΑΜΕ για την αλλαγή των συσχετισμών

Κάλεσμα της ΕΣΚ ΟΤΕ στους εργαζόμενους, μπροστά στις αρχαιρεσίες που ξεκινούν την άλλη βδομάδα

Την επόμενη βδομάδα ξεκινούν οι αρχαιρεσίες του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων στον ΟΤΕ, της ΠΕΤ ΟΤΕ, με τις οποίες ολοκληρώνονται οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία του Ομίλου, για να ακολουθήσει αμέσως μετά το εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ). Το αποτέλεσμα των εκλογών της ΠΕΤ ΟΤΕ θα είναι καθοριστικό για την πορεία και τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, έχουν κυριολεκτικά οργώσει τους χώρους δουλιάς. Με περιοδείες και συγκεντρώσεις έχουν βάλει στόχο - και ήδη το έχουν κατορθώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό - να ενημερώσουν το σύνολο των εργαζομένων στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τους καλούν να βγάλουν συμπεράσματα και να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας την ΕΣΚ ΟΤΕ, με στόχο να ενταθούν οι προσπάθειες ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στον Ομιλο «που βυθίζεται στο τέλμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Αναδεικνύουν τις πολιτικές αιτίες δημιουργίας και όξυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, το ρόλο και τις ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ) - που στήριξαν την ανατροπή των κυριότερων κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Ενδεικτικό του ρόλου της η υπογραφή των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην κατάπτυστη συμφωνία με τη διοίκηση της επιχείρησης για την ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Συμφωνία που διευκόλυνε την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει με νόμο σε ανάλογες ρυθμίσεις για το σύνολο των ΔΕΚΟ. Οι δυνάμεις αυτές σήμερα, προσπαθώντας να διατηρήσουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, επέσπευσαν τις αρχαιρεσίες για να αποσπάσουν την ψήφο των εργαζομένων που σε λίγο θα φύγουν με την «εθελουσία έξοδο». Στόχος τους η διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών. Την ίδια στιγμή, το σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται αντιμέτωπο με την ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης για την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Την επίθεση αυτή στηρίζουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο - απάτη».

Ιδιαίτερα για τον ΟΤΕ, επισημαίνει η ΕΣΚ ΟΤΕ, μεθοδεύεται η επέκταση της ιδιωτικοποίησης, η κατάργηση της μονιμότητας και για το υφιστάμενο προσωπικό. Ενώ η μείωση των θέσεων εργασίας - τουλάχιστον κατά πέντε χιλιάδες - μέσω της «εθελουσίας εξόδου» οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας. Διοίκηση και κυβέρνηση επιχειρούν τη μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου σε ελλειμματικό για να το εντάξουν πιο εύκολα στο ΕΤΕΑΜ, σύμφωνα με το νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο εμπαιγμός των περίπου 1.200 εκτάκτων εργαζομένων στον ΟΤΕ που απασχολούνται από 3,5 έως και 18 χρόνια.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και των άλλων ΔΕΚΟ. Ενάντια στις απολύσεις, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το νόμο για τις ΔΕΚΟ. Να απαιτήσουν 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς περιορισμούς και άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο χείλος του γκρεμού το Ταμείο Αρωγής (2006-06-29 00:00:00.0)
Δυναμώστε την ταξική προοπτική (2005-11-16 00:00:00.0)
Αλλαξε ο Μανωλιός... (2005-09-09 00:00:00.0)
Παιχνίδια στις πλάτες των εκτάκτων (2003-03-13 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις (2001-05-29 00:00:00.0)
Ανοδος και νέες ευθύνες (1998-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ