Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»
Θέλει τους εργαζόμενους «μαντρωμένους»

Οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους έχουν θορυβήσει την εργοδοσία που ψάχνει τρόπους να απομονώσει τους εργαζόμενους
Οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους έχουν θορυβήσει την εργοδοσία που ψάχνει τρόπους να απομονώσει τους εργαζόμενους
Την απαίτηση της εργοδοσίας να αστυνομεύει κάθε κίνηση των εργαζομένων, ώστε να μη διανοούνται καν να σηκώσουν κεφάλι, επιβεβαιώνει η πρόσφατη παρεμπόδιση συνδικαλιστών ξενοδοχοϋπαλλήλων να συζητήσουν με συναδέλφους τους στο ξενοδοχείο «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ».

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλει πως την περασμένη Τετάρτη, 15 Φλεβάρη, μέλη της διοίκησης του Sυνδέσμου επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21/2, αλλά και τη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου, που θα γίνει στις 28/2, αλλά «η διεύθυνση, απαγόρευσε στον πρόεδρο, στην αντιπρόεδρο και σε άλλα 2 μέλη να έχουν την επαφή με τους εργαζόμενους». Ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Απασχόλησης, που δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχο τέτοια κρούσματα, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εργοδοσία κρατά αυτή τη στάση. «Σε προηγούμενη περίπτωση χρειάστηκε η παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, με ειδικούς επιθεωρητές οι οποίοι επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».

Κι ο Σύνδεσμος καταλήγει: «Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορεί να αφήνονται στα χέρια ή στην καλή πρόθεση των ισχυρών. Κανείς δεν μπορεί να συμβιβάζεται, να υποχωρεί ή να αφήνει να εξελίσσεται μια κατάσταση που μας οδηγεί στη βαρβαρότητα. Αυτά τα δικαιώματα και ελευθερίες είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και θα συνεχίσουν να διασφαλίζονται με τους αγώνες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ