Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Εμπαιγμός!

Αμέσως μετά τη νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές ενώσεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Μαυρίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνάντηση ΓΣΕΕ - Εργοδοτών για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, οι εργοδότες κλιμάκωσαν την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία τους, προτείνοντας αυξήσεις 18 ευρώ μεικτά το μήνα!! Την ίδια στιγμή συνεχίζουν, ουσιαστικά, τη μεθόδευσή τους για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Η αδιαλλαξία και η προκλητική στάση του ΣΕΒ ενισχύεται από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την πολύχρονη πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να ερμηνεύσει τις επιθέσεις των τραπεζιτών σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε βάρος των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, του ΣΕΒ σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε βάρος των ναυτεργατών κλπ., σαν μια συντονισμένη και σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος της Εργατικής Τάξης.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όφειλε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και όχι να εκλιπαρεί ψίχουλα. Οι ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι πελώριες και ενθαρρύνει την προκλητικότητα των βιομηχάνων.

Απευθύνουμε έκκληση σ' όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους ανυπόταχτη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία. Να απορρίψουν τον εμπαιγμό του ΣΕΒ και να προβάλουν το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ. Να πάρουν μέρος στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη. Να απαιτήσουν κλιμάκωση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ