Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος

Η τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα στους εργαζόμενους βολεύει όσους δε θέλουν να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες που κλείνουν τα εργοστάσια και κατά εκατοντάδες στέλνουν τους εργάτες στην ανεργία. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη, που μεθοδικά οδηγούνται σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους που εξακολουθούν να έχουν δουλιά στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Καβάλα.

Η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί την πολιτική κερδοφορίας του τραπεζικού κεφαλαίου και των μεσαζόντων της αγοράς των λιπασμάτων. Σήμερα μπήκαν αυτοί στο στόχαστρο. Αύριο έρχεται η ώρα των συναδέλφων τους στην Καβάλα. Και τότε οι Καβαλιώτες πολιτικοί - ανάμεσά τους και ο νυν ΥΜΑΘ - που τις προηγούμενες μέρες έσπευσαν να συγχαρούν τη Διοίκηση της ΒΦΛ για την απόφασή της να ενισχύσει το ρόλο του εκεί εργοστασίου, θα βρεθούν κι εκείνοι αντιμέτωποι με την οργή των εργαζομένων.

Ο αντίπαλος των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας είναι κοινός: Η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς των λιπασμάτων που εφάρμοσαν χωρίς καμία παρέκκλιση οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτοί έκλεισαν τα εργοστάσια λιπασμάτων σε Δραπετσώνα και Πτολεμαΐδα και πέταξαν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες. Αυτοί σήμερα κλείνουν και το εργοστάσιο της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας, από τη μία, το τραπεζικό κεφάλαιο και, από την άλλη, τους μεσάζοντες.

Γι' αυτό η πολιτική τους πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο της πάλης τους και συντονισμένα με όλους τους εργαζόμενους, τους υπάλληλους και τους άνεργους, να βάλουν στην άκρη όσους προσπαθούν να σπρώξουν σε λάθος κατευθύνσεις την οργή τους.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ