Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙ
Θέσεις δίπλα στον πρωθυπουργό

Ανησυχούν στη Ρηγίλλης, γιατί ο Κ. Σημίτης είναι δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών

Θέσεις στήριξης στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό έσπευσαν να καταλάβουν οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, σε γραπτή δήλωσή του, συνεχάρη του Κ. Σημίτη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ταυτόχρονα, έσπευσε και τοποθετήθηκε δίπλα του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Η εκλογή αυτή καθιστά τις δικές μου ευθύνες ακόμα μεγαλύτερες για να μην επιτρέψουμε (! ) να επαναληφθούν τα σφάλματα της τελευταίας διετίας" (! ). Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του, βάζοντας στην άκρη κάθε ξεπερασμένο και αναχρονιστικό στοιχείο του δημόσιου βίου. Κατά τα λοιπά επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί λεπτομερέστερα, όταν σχηματιστεί η κυβέρνηση και γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις.

"Ασταθής κατάσταση"

Στη Ρηγίλλης στενοί συνεργάτες του Μ. Εβερτ εστίαζαν το ενδιαφέρον τους και ανησυχούσαν για το μέλλον του νέου πρωθυπουργού (! ). Επισημαίνουν ιδιαίτερα την τριχοτόμηση του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο και τη διχοτόμηση στο δεύτερο, καθώς και το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης είχε στον πρώτο γύρο το ένα τρίτο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στο δεύτερο γύρο εκλέχτηκε πρωθυπουργός με δύο ψήφους πάνω από το όριο. Τα παραπάνω οδηγούν τους στενούς συνεργάτες του Μ. Εβερτ να κάνουν λόγο για μια ασταθή κατάσταση, η οποία δεν επιτρέπει στον Κ. Σημίτη να αφιερωθεί στο κυβερνητικό έργο. Ηδη ο Κ. Σημίτης βρίσκεται, τόνιζαν, σε μια προεκλογική περίοδο ενόψει του συνεδρίου. Τα χέρια του νέου πρωθυπουργού, κατά τη Ρηγίλλης, είναι δεμένα παρά τις καλές προθέσεις του.

Ο Αντ. Σαμαράς

Με τη σειρά του ο αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης συνεχάρη τον κ. Σημίτη για την εκλογή του, γιατί "κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να εύχεται να τα πάει καλά για το καλό του τόπου". Στη συνέχεια προχώρησε στις γνωστές δημαγωγικές κορόνες, δηλώνοντας ότι "στο πρόσωπό του ο λαός βλέπει τον αρχιτέκτονα της πιο σκληρής λιτότητας", ξεχνώντας να συμπληρώσει ότι πρόκειται λιτότητα που επιβάλλεται και από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία έχει υπογράψει και ο ίδιος. Στον ίδιο τόνο συμπλήρωσε λέγοντας ότι "για ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία δεν μπορεί να μιλήσει ο κ. Σημίτης", ξεχνώντας ότι ο νέος πρωθυπουργός διαρκώς κάνει λόγο για "κοινωνική δικαιοσύνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ