Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ασυγκράτητος Χρ. Πρωτόπαππας

Μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να επισκεφτούν τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού στο γραφείο του, στην οδό Ακαδημίας, ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε δηλώσεις αντάξιες του ρόλου που διαδραματίζει γενικότερα.

Πώς εκτίμησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ την εκλογή του Κ. Σημίτη; "Η χώρα, είπε, απέκτησε ισχυρό πρωθυπουργό" (!). Δεν είπε, βέβαια, τι εννοεί με τον όρο "ισχυρός πρωθυπουργός", αλλά είναι προφανές ότι τον χρησιμοποιεί με την "τρέχουσα έννοια": Του πρωθυπουργού που διαθέτει την πυγμή για να επιβάλει με αποφασιστικότητα και γρήγορους ρυθμούς τις επιταγές του Μάαστριχτ.

Δεν περιορίστηκε σε αυτό μόνο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να προσδέσει το εργατικό κίνημα πίσω από τη δήθεν "εκσυγχρονιστική" και φιλολαϊκή πολιτική, υποστηρίζοντας ότι "το εργατικό κίνημα διεκδικεί το συγκερασμό του εκσυγχρονισμού με το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως έχει εξαγγείλει ο Κ. Σημίτης".

Καλά κάνει και δεν κρύβει τη χαρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, γιατί τώρα προσδοκά ότι οι απόψεις του και οι στόχοι του θα ενισχυθούν. Ας μη βιάζεται όμως. Οι εργαζόμενοι έχουν από καιρό αντιληφθεί ότι μόνο στους αγώνες τους μπορούν να έχουν προσδοκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ