Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Επίσκεψη στον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πριν δύο μήνες, όταν ο Κ. Σημίτης επισκέφθηκε στο "Ωνάσειο" τον τέως πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου, μια μερίδα ανθρώπων τον γιουχάρισε. Χτες βράδυ, ως πρωθυπουργός πλέον, στην είσοδο του "Ωνασείου" άλλη μικρή ομάδα συγκεντρωμένων τον χειροκρότησε.

Το κλίμα στο "Ωνάσειο", λίγη ώρα μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού, ήταν πράγματι υποτονικό. Ο Κ. Σημίτης κατέφθασε στο "Ωνάσειο" στις 9μ.μ., προκειμένου να δει τον Α. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον γιο του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Συνομίλησε με τον Α. Παπανδρέου περίπου μισή ώρα παρουσία των Αντ. Λιβάνη, Τηλ. Χυτήρη, Δ. Κρεμαστινού και της συζύγου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Δήμητρας Λιάνη.

Εξερχόμενος του "Ωνασείου" ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι ενημέρωσε τον Α. Παπανδρέου για τις εξελίξεις, τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του και πως θα πορευτούν στην πορεία που χάραξε. Ακόμη του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση κι εκείνος ευχήθηκε στον Κ. Σημίτη καλή επιτυχία.

Ο Γ. Παπανδρέου, για τη συνάντηση του Α. Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη, είπε πως αντάλλαξαν πολύ ζεστά λόγια και εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πολύ καλή συνεργασία.

Με οξείς τόνους εμφανίστηκε ο Θ. Κατσανέβας, ο οποίος όμως δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, γιατί όπως είπε "εξελέγη άξιος". Δήλωσε, επίσης, πως ήταν επιλογή νίκης, προοπτικής και σύγκρουσης με φαινόμενα παρακμής, που έπληξαν βαρύτατα τον τελευταίο καιρό το χώρο του ΠΑΣΟΚ. "Φαινόμενα, τόνισε, καιροσκοπισμού και αριβισμού, φαινόμενα παρέμβασης εξωθεσμικών κέντρων είναι καιρός να πάρουν το καπελάκι τους και να πάνε σπίτι τους".

Ακόμη τον Α. Παπανδρέου επισκέφθηκαν ο Ελληνας επίτροπος στην ΕΕ Χρ. Παπουτσής, ο πρώην υπουργός Ε. Γιαννόπουλος και οι κ. κ. Δρυς, Αποστολίδης και Κολιοπάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ