Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικροΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Σε διενέργεια διαγωνισμού προς επιλογή εξειδικευμένου συμβούλου ποιοτικού ελέγχου των δημοσίων έργων, που γίνονται με τη χρηματοδότηση του Β Πακέτου Ντελόρ, προχώρησε χτες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υφυπουργό Γ. Ανωμερίτη. Ο διαγωνισμός προετοιμάστηκε από τη Μεικτή Επιτροπή Καθοδήγησης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων και της - αρμόδιας για τέτοια θέματα - 16ης Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Πολύ ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρίας το 1995, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ανήλθε σε 3,2 δισ. δρχ. με σύνθεση παραγωγής 50% ασφάλειες πυρός, 17% μεταφορών, 19% αυτοκινήτων και 14% διαφόρων ατυχημάτων. Τα συνολικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 650 εκατ. δρχ. Η "Εμπορική Ασφαλιστική", με ιδρυτή και κύριο μέτοχο την "Αλφα Πίστεως", έχει κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 3,3 δισ. δρχ.

ΦΕΚ: Στο ΦΕΚ 1, Τ. Α, 1/1/1996 ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της παλαιάς Τράπεζας Κρήτης και εγκρίνεται η ίδρυση της "νέας" τράπεζας με την επωνυμία "Τράπεζα Κρήτης ΑΕ" και μετοχικό κεφάλαιο 38,1 δισ. δρχ. Στο ίδιο ΦΕΚ εγκρίνεται από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμο, η παραίτηση του εκκαθαριστή της Αραβοελληνικής Τράπεζας Κ. Γ. Τσάλτα. Νέος εκκαθαριστής ορίστηκε ο Α. Καλυβιώτης.

ΝΟΜΟΙ: Κυρώθηκε με τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ 2, Τ. Α, 9/1/996 ο νόμος 2371 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης κατά του "ντόπινγκ" (φαρμακοδιέγερση), που συνοδεύεται από παρεμφερείς διατάξεις. Το σχετικό κείμενο είχε ήδη υπογραφεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, στις 16/11/1989.

ΕΚΘΕΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Γενάρη, η έκθεση αμερικανικής υψηλής τεχνολογίας AMTECH, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο INTERKONTINENTAL. Στα πλαίσια της έκθεσης αυτής, θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις (σεμινάρια, ομιλίες κτλ.), σχετικές με θέματα πληροφορικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ