Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Το βιομηχανικό νέφος... κάνει καλό!

Το υπουργείο Βιομηχανίας, με χτεσινή ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του "Ρ", για τη χορήγηση αδειών επέκτασης 3 βιομηχανιών στην Αττική

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε χτες το υπουργείο Βιομηχανίας, για την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει - κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας - άδειες για επέκταση 3 μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Με αφορμή το χτεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ρ", το υπουργείο Βιομηχανίας, επιβεβαίωσε την είδηση, ότι παρέχεται κυβερνητική άδεια σε βιομηχανίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Οι ιθύνοντες του υπουργείου επικαλούνται πως "οι επενδύσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας". Αγνοείται όμως παντελώς το γεγονός ότι με τις άδειες αυτές, στην ουσία δίνεται το "πράσινο" στις συγκεκριμένες βιομηχανίες, να παράγουν περισσότερο "νέφος" στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον του Λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Βιομηχανίας απέστειλε στην εφημερίδα μας ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής: "Το υπουργείο μας, έλαβε υπόψη ότι από την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων επενδύσεων δε θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον της Αττικής γιατί η μεν εγκατάσταση της "Παπαστράτος",συγκροτείται κυρίως από αποθηκευτικούς χώρους ρομποτικής τεχνολογίας, οι δε εγκαταστάσεις της "Μπήτρος" και "Intermed" θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που προορίζονται για την υποδοχή βιομηχανιών μέσης όχλησης. Ως εκ τούτου με τις επενδύσεις αυτές όχι μόνο δε θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον αλλά θα υπάρξει αξιόλογο κοινωνικό και οικονομικό όφελος".

Εμείς, απλά θα σημειώσουμε, πως δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να πήρε κάποια κυβέρνηση, το οποίο να μην το δικαιολόγησε με επιχειρήματα του τύπου, ότι είναι για το καλό της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου. Μετά απ' αυτά, το λόγο πλέον έχουν οι κάτοικοι των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν τα νέα εργοτάξια των ως άνω βιομηχανιών. Οσο για τις κοινωνικές και οικονομικές "ευαισθησίες" του ΥΒΕΤ, τα συμπεράσματα ανήκουν στην κοινή γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ