Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες βολές κατά μικρομεσαίων

Καταχρηστική εφαρμογή του Νόμου 1828/89, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επιβάλουν επιπλέον ανταποδοτικά τέλη, πέραν των δημοτικών τελών, με αποτέλεσμα νέα χτυπήματα για τις βαλλόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταγγέλλει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Με αφορμή σχετική απόφαση του Δήμου Ασπροπύργου για επιβολή πρόσθετης φορολογίας στις επιχειρήσεις της περιοχής οι βιοτέχνες προειδοποιούν ότι με αυτό τον τρόπο μετά την κυβερνητική πολιτική και οι δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - στην κατεύθυνση που κινούνται σήμερα - προωθούν τον αφανισμό τους.

"Οι δήμοι, επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για να επιτύχουν την κάλυψη διαφόρων αναγκών τους, προχωρούν με το δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος, στην έκδοση αποφάσεων επιβολής τελών, υποστηρίζοντας ότι με αυτά θα γίνουν περιβαλλοντικά έργα, αντισταθμιστικά της ρύπανσης που προκαλούν οι επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να συντελούν στην παραπέρα εξάντλησή τους".

Να σημειώσουμε επιπλέον ότι σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με το Επιμελητήριο του Πειραιά, τα τέλη δεν έχουν καν ανταποδοτικότητα, ενώ ορίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ελέγξιμα!

Ετσι, διαμαρτύρονται οι βιοτέχνες, "οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να εισφέρουν σχεδόν καθ' ολοκλήρωση στη νομιμοφανή αφαίμαξη" και καλούν τους δήμους "να εννοήσουν ότι η περίοδος της ύφεσης δεν αφήνει περιθώρια στις ΜΜΕ, που οδηγούνται στον αφανισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ