Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέρα βρέχει ... για τη ΡΟΚΑ

Πρόσφατα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Δ. Κουμπούρης είχαν φέρει, για μια ακόμα φορά, το θέμα της κλωστοϋφαντουργίας ΡΟΚΑ ΑΕ στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Βιομηχανίας, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας. Η ερώτηση αφορούσε στο αν θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να εξασφαλιστεί η εργασία των 300 εργαζομένων της βιομηχανίας, που επί μήνες είναι άνεργοι, με σχετικό δεσμευτικό όρο στην υπό συζήτηση σύμβαση μεταβίβασης μεταξύ της Εθνικής Κεφαλαίων και του μέλλοντος αγοραστή.

Οι απαντήσεις ήταν αναμενόμενα ασαφείς. Οι μεν υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, Γ. Παπαντωνίου και Στ. Τζουμάκας, αντίστοιχα, παρέπεμψαν τους βουλευτές του ΚΚΕ στο υπουργείο Βιομηχανίας... Ο δε υφυπουργός Βιομηχανίας, Κ. Βρεττός,απάντησε ότι η εταιρία είναι ιδιωτική και, ως εκ τούτου, το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις των ιδιοκτητών και των πιστωτών της..!

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αναιρέσει δεσμεύσεις της απέναντι στους 300 ανέργους, κατά των οποίων δεν έχει διστάσει να στείλει ακόμα και τα ΜΑΤ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ