Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στον εργατοπατερισμό

Την κατάργηση του αμαρτωλού Ταμείου "εργατοπατέρων" ζητούν τα Σωματεία Οικοδόμων Ζακύνθου και Λήμνου

Την κατάργηση του Ταμείου "εργατοπατέρων", ζητάνε τα Σωματεία Οικοδόμων Ζακύνθου και Λήμνου,ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές δεκάδων άλλων αγωνιστικών - ταξικών σωματείων, που συνεχώς καλούν τον υπουργό Εργασίας να μείνει συνεπής στη δέσμευσή του για κατάργηση του αμαρτωλού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Ζακύνθου,σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στ. Τζουμάκα,χαρακτηρίζει το Ταμείο "εργατοπατέρων" "ταμείο εκμαυλισμού συνειδήσεων χρόνια τώρα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που φυσικά έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στους αγώνες, με σκοπό την καθυπόταξη της εργατικής τάξης".

Επισημαίνει ακόμα ότι αν ο υπουργός Εργασίας δεν τηρήσει το λόγο του για την κατάργησή του "όχι μόνο θα κατηγορηθεί ότι δε λέει την αλήθεια, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους που παλεύουν και αγωνίζονται σταθερά και με συνέπεια στο συνδικαλιστικό κίνημα".

Οι οικοδόμοι της Ζακύνθου καλούν κι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να πρωτοστατήσουν για την κατάργηση του Ταμείου, αλλά και "να απομονώσουμε και να τσακίσουμε αυτούς που για ευνόητους λόγους τολμούν και πιέζουν να μην καταργηθεί το Ταμείο".Επίσης, ζητούν από τον υπουργό να διαθέσει τα χρήματα που θα περισσέψουν από την κατάργηση του Ταμείου και την παύση της χρηματοδότησής του από την Εργατική Εστία,για την οικονομική ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Από την πλευρά του, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ",τονίζει, σε υπόμνημά του, ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται χρόνια για την κατάργηση του Ταμείου "εργατοπατέρων", που δημιουργήθηκε "με μοναδικό στόχο τη χειραγώγηση, διάσπαση και υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος".

Στο υπόμνημά του, το σωματείο σημειώνει και τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τη διατήρηση αυτού του Ταμείου, που εξυπηρετεί "όλους τους αντιδραστικούς αντεργατικούς κύκλους, την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Ενα Ταμείο, που, ενώ χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων, λειτουργεί κυριολεκτικά σαν Δούρειος Ιππος ενάντιά τους". Γι' αυτό και το Σωματείο Οικοδόμων ζητάει από τον υπουργό Εργασίας να "μην υποκύψει στις πιέσεις για διατήρηση του Ταμείου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν απάντηση στο «συνέδριο» - παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (2020-02-20 00:00:00.0)
«Μιλάει» μόνο με φαρμακοβιομήχανους και εργατοπατέρες (2013-02-28 00:00:00.0)
Να καταργηθεί! (1998-11-19 00:00:00.0)
Πρόκληση πρώτου μεγέθους! (1998-10-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την πρόκληση (1997-12-23 00:00:00.0)
"Κόλλησαν" οι δεσμεύσεις προς τους οικοδόμους (1996-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ