Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δίνουν απάντηση στο «συνέδριο» - παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Κάλεσμα κινητοποίησης την Τρίτη 25/2

Τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί το «συνέδριο» - παρωδία με το οποίο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να γράψει μαύρες σελίδες στην Ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «συνεδρίου» fast track την Τρίτη 25/2, στο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής, το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει σε φρούριο, με τη συνδρομή της αστυνομίας, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα όργια νοθείας και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Οι ίδιοι οι εργατοπατέρες ανήγγειλαν μάλιστα ότι την παρωδία αυτή θα εποπτεύουν ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη και κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση

Την ανάγκη να γίνει συνέδριο με βάση το καταστατικό και όχι μια παρωδία, «με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάσισε να προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25/2 (12 μ. μέχρι λήξη του ωραρίου) και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ.

«Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζει στην ανακοίνωσή της. Επισημαίνει ακόμα πως «η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη», καθώς δεν έχει «καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών και όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», καταλήγει.

Κύμα καταδίκης από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση έλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», με τρίωρες στάσεις εργασίας στο πρωινό και στο απογευματινό (ολοήμερο) ωράριο.

Κάλεσμα στα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν και να καταδικάσουν τις άθλιες πρακτικές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, παίρνοντας αποφάσεις για να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι απέναντί τους, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση των συνδικάτων στο χώρο διεξαγωγής του «συνεδρίου» - παρωδία.

Τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Ζακύνθου και Λέσβου, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου «Αργ. Μοσχίδης» και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ