Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαζική συμμετοχή και σε αυτήν τη μάχη από τους συνταξιούχους

Την απόφασή τους να συνεχίσουν με όλες τις δυνάμεις τους τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματά τους διατράνωσαν από το κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι.

Το αγωνιστικό τους ραντεβού είχε οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου από το πρωί άρχισαν να φτάνουν μαζικά οι συνταξιούχοι με τα πανό και τις σημαίες τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των αγώνων ενάντια στο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα όλων των κυβερνήσεων και κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης για να μην παραδοθεί η Ασφάλιση στους ιδιώτες και στον χρηματιστηριακό τζόγο. Επίσης κατήγγειλε τη νέα απόπειρα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να κάνει ένα ακόμα «συνέδριο» νοθείας, αλλά και την απροκάλυπτη στάση της ενάντια στην απεργία.

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην κεφαλή της πορείας, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Αθηνάς προς την Πανεπιστημίου. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», περίμεναν για ώρα να περάσει το μεγάλο μπλοκ των συνδικάτων από την προσυγκέντρωση της Κάνιγγος, ενώ στη συνέχεια και αυτοί κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, όπου έσμιξαν στο δρόμο του αγώνα με τα παιδιά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις, όλα τα αναδρομικά και απόδοση Δώρων (2022-04-14 00:00:00.0)
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους διασπαστές του συνταξιουχικού κινήματος (2013-01-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αντίλογος απ' τη Θεσσαλονίκη (1997-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ