Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ στη Δυτ. Μακεδονία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Σέρβια Κοζάνης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Σέρβια Κοζάνης
Μαζική κινητοποίηση στην υψηλή γέφυρα Σερβίων Κοζάνης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι, επαγγελματίες οδηγοί, φορείς και κάτοικοι της περιοχής, ενάντια στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 π.μ. στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή.

Στη χτεσινή κινητοποίηση απαίτησαν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που φτάνουν μέχρι και 5 μήνες. Με δεκάδες παρατεταγμένα φορτηγά πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Κοζάνης - Λάρισας, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συμμετείχε επίσης ο Νίκος Γεωργακόπουλος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Σερβίων.

Ο Θ. Χαστάς κάλεσε όλο το λαό της περιοχής να πάρει θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ούτως ώστε ο ορυκτός πλούτος και η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ να αξιοποιούνται για να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, οι ανάγκες της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι η κυβερνητική τροπολογία έρχεται να χτυπήσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην εξόρυξη και στη μεταφορά σιδηρονικελιούχου μεταλλεύματος και λιγνίτη, στην περιοχή της Ιεροπηγής και των Σερβίων, αντίστοιχα, ενώ έρχεται να προστεθεί στις τραγικές συνέπειες για το λαό της περιοχής που θα επιφέρει η «απολιγνιτοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ