Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κόλλησαν" οι δεσμεύσεις προς τους οικοδόμους

Τριήμερη απεργία για τις αρχές Μάη αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων, αν μέχρι τέλος Απρίλη δεν υλοποιηθούν τα μέτρα που δεσμεύτηκε ότι θα πάρει ο υπουργός Εργασίας

Τριήμερη απεργία για τις 7, 8 και 9 Μάη, πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου τη δεύτερη μέρα της απεργίας, αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων,καθώς, ένα μήνα μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον κλάδο ο υπουργός Εργασίας, τίποτα δεν έχει γίνει πράξη.

Οπως επισημαίνεται σε επιστολή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας προς τον υπουργό Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλο,στη συνάντησή του στις 12 Μάρτη με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου υπήρξαν δεσμεύσεις για τη ρύθμιση των πιο κάτω αιτημάτων: Να μη στερούνται το χειμερινό βοήθημα οι οικοδόμοι που τον ίδιο χρόνο επιδοτήθηκαν από τακτική επιδότηση ανεργίας. Στο ταμείο ανεργίας για τακτική επιδότηση οι οικοδόμοι να μπαίνουν με 100 ένσημα, αντί των 125. Να μειωθούν σταδιακά τα απαιτούμενα 600 ένσημα της τελευταίας πενταετίας στην περίπτωση της αναπηρικής σύνταξης οικοδόμων. Να θεσπιστούν βαριές οικονομικές και ποινικές κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών που απασχολούν σε συνθήκες μαύρης εργασίας αλλοδαπούς, καθώς και μηχανισμοί ελέγχου και επιβολής των κυρώσεων με τη συμμετοχή των συνδικάτων. Να προωθηθεί η κατάργηση του Ταμείου των "εργατοπατέρων" από δω και πέρα. Επίσης ότι για το ασφαλιστικό θα γίνουν δηλώσεις από τον πρωθυπουργό τον Ιούνη και ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα για την αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων, παράταση του ν. 1469/84 για εξαγορά ενσήμων κ.ά.

"Πέρασε ένας και πλέον μήνας χωρίς αντίκρυσμα", τονίζει το Συνδικάτο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες και δηλώσεις του ίδιου του υπουργού, υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο σχετικά με την επιδότηση. Επιπλέον "μπλοκαρίστηκε" από το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου των οικοδόμων με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι μετά τη συνάντηση και τις δεσμεύσεις είχαν ανασταλεί οι κινητοποιήσεις των οικοδόμων και είχαν ανακοινώσει πως θα περιμένουν να γίνουν πράξη μέχρι το τέλος Απρίλη.

Καταλήγοντας, απαιτεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων, την αντιμετώπιση των άλλων προβλημάτων και ιδιαίτερα τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας και καταλήγει: "Την ευθύνη για την πραγματοποίηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα έχει η κυβέρνηση και εσείς σαν αρμόδιος υπουργός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ