Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" λόγω ανεργίας

Συναγερμό βαράνε ο δήμος, τα σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης και ανακοινώνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" οδηγεί το Πέραμα η δραματική εξάπλωση της μάστιγας της ανεργίας και οι φορείς της πόλης, με πρωτοβουλία του δήμου, βαράνε κυριολεκτικά συναγερμό! "Η μόνη ελπίδα για όλους εμάς είναι η συνέχιση του αγώνα για να μπει φρένο στην πορεία διάλυσης της Ζώνης, αλλά και άλλων κλάδων, όπως η οικοδομή, η κρίση των οποίων επιβαρύνει το πρόβλημα στην περιοχή μας", τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής που έχουν συγκροτήσει, μετά από επανειλημμένες συσκέψεις, ο δήμος, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης. Οι ίδιοι φορείς αποφάσισαν να αναλάβουν την υλοποίηση σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών, με σκοπό την αναχαίτιση του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων επιβίωσης των ανέργων, τη στήριξη του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου της πόλης που οδηγείται σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να απαιτήσουν από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να συγκαλέσει εκ νέου τα συναρμόδια υπουργεία για να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και να παρθούν διορθωτικά μέτρα. Να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Περάματος στις 25 Απρίλη. Να προχωρήσουν σ' ένα διήμερο προβολής και αγώνα και τη λύση των προβλημάτων στις 7 και 8 Μάη.Την πρώτη μέρα οι εργαζόμενοι και άνεργοι της Ζώνης, καθώς και οι κάτοικοι του Περάματος θα προχωρήσουν σε σταμάτημα κάθε παραγωγικής ή άλλης δραστηριότητας θα συγκεντρωθούν στο Δήμο Περάματος και θα κατευθυνθούν με πορεία προς το ΥΕΝ. Τη δεύτερη μέρα θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε σύσκεψη στο Δήμο Περάματος, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και να υπάρξουν οι αναγκαίες αποφάσεις. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην Πρόνοια για ενημέρωση και χάραξη της παραπέρα προσπάθειας."Παρά τους κοινούς μας αγώνες - τονίζεται στην ανακοίνωση - το προηγούμενο διάστημα, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύγκληση διυπουργικού οργάνου και τη δέσμευση της κυβέρνησης μέσω των 26 σημείων για στοιχειώδη κάλυψη των ανέργων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργία της αναγκαίας υποδομής, δημιουργία αυτοτελούς διεύθυνσης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για μια σωστή λειτουργία, διαπιστώνουμε ότι αν εξαιρέσουμε επί μέρους ρυθμίσεις, όλα τα σοβαρά θέματα μένουν σε εκκρεμότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική της συρρίκνωσης και διάλυσης της Ζώνης στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ για συντεταγμένη μείωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στη χώρα μας. Ενώ στην ίδια αρνητική κατεύθυνση λειτουργεί και ο ΟΛΠ".

Τέλος, από κοινού δήμος, σωματεία και φορείς καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της περιοχής να συνεχίσουν με πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια για να χαρακτηριστεί το Πέραμα σαν φθίνουσα βιομηχανική περιοχή και να παρθούν έκτακτα μέτρα. Να προχωρήσουν σε άμεση υλοποίηση τα μέτρα του διυπουργικού οργάνου για τη στήριξη της Ζώνης. Να εγκατασταθούν οι αναγκαίες δεξαμενές, να γίνει το βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού, να υπάρξει ουσιαστική κάλυψη των ανέργων, επέκταση του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος στη Ζώνη και διαμόρφωση κλαδικής ναυτιλιακής - ναυπηγικής πολιτικής στήριξης της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ