Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό

Συγκέντρωση πραγματοποιούν την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 11 π.μ. στο θέατρο "Ακάδημος" τα Σωματεία Μαγείρων Αθήνας, Σερβιτόρων Αθήνας - Πειραιά, Καφεϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αίγινας,αντιδρώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στον "εργασιακό μεσαίωνα" και διεκδικώντας: Υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μη ενοποίηση του ΤΑΞΥ με άλλα Ταμεία, μείωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για τους εποχιακά εργαζόμενους κλπ.

Η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για συμμετοχή στη συγκέντρωση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλειοψηφία της κλαδικής ομοσπονδίας, αρνείται να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: "Η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Τα δικαιώματά μας καθημερινά περιορίζονται, η ασυδοσία των εργοδοτών κυριαρχεί. Η πολιτεία είναι απούσα και οι ελάχιστοι κανόνες, που τους αποκαλούν βαρύγδουπα νόμους, δεν εφαρμόζονται. Η διέξοδος είναι στην ενότητά μας, στη συσπείρωσή μας και στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή. Η προσπάθεια της ΔΑΣ είναι να προσανατολίσει το σωματείο σε αυτή την κατεύθυνση, να αναπτύξει δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τον αγώνα ενάντια σε αυτή την οικονομική πολιτική, για μια άλλη τουριστική πολιτική, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων κλπ.".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες, "δέσμιες των θεωριών της συναίνεσης, του συμβιβασμού, υπερασπιστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ακολουθώντας το δρόμο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αποφασίζουν για συμβάσεις στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής. Αποφασίζουν απραξία και συνειδητά υπερασπίζουν άλλα συμφέροντα ξένα προς εμάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ